Uit de bestuurskamer, 2 februari 2012

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23

Het is vreselijk koud als ik deze foto bij ons op de baan maak. Toch zijn er een paar mensen aan het hardlopen. Ik zit liever binnen in de buurt van de centrale verwarming. Op de schaats zul je mij niet zo gauw zien. Toch kom ik mijn huis uit voor de hardlooptrainingen op dinsdagavond en zaterdagmorgen. Dan vind ik kou en sneeuw geen enkel probleem. Hoe zou dat komen? Waarschijnlijk heeft dat iets te maken met gewoonte, sfeer, warming-up en de voorspelbaarheid van het programma. Alleen een extra laagje aantrekken en natuurlijk dubbele handschoenen. De rest gaat vanzelf.

Ook heb ik even binnen gegluurd bij het vernieuwde krachthonk. Het begint er goed uit te zien. Alle materialen weer eens keurig geordend en de muren wit geschilderd. Nu de vloerbedekking nog.


Die kan pas over een paar weken geleverd worden. Moet nog besteld worden. Maar dan heb je ook wat.
Inmiddels is onze eigen timmerploeg onder leiding van Johan van Steen bezig om het gazen hek in de opening tussen de nieuwe materialenberging en het krachthonk te plaatsen. Het is voor iedereen nog even wennen om de goede weg te vinden naar het trainingsmateriaal. Bij deze de bestuurs-oekaze: de juiste weg naar het materiaal is via de vroegere toegang tot het krachthonk en dus niet via het voormalige materialenhok. Dit om te voorkomen dat de indoortrainingen van Els, Rene en Rob verstoord worden. Overigens is afgesproken dat de voormalige materialenruimte ook gebruikt kan worden voor indoortrainingen van de pupillen, junioren en masters.

 

Als alles meezit houden we op donderdag 8 maart onze volgende Algemene Ledenvergadering. Dit onder het voorbehoud dat veertien dagen eerder alle stukken ter afsluiting van het boekjaar 2011 klaar zijn. Dat wordt nog best spannend. We missen nog wat cijfers, nodig voor balans en exploitatieoverzicht. Ook moet de kascommissie voldoende tijd hebben om de stukken te controleren.
Op deze ALV zouden we ook graag nieuwe bestuursleden willen voordragen, maar nog niemand heeft zich gemeld. Kom op, kandidaat-bestuurders, waar blijven jullie? Meldt je vandaag nog.

De Kantinebeheergroep is een groot succes aan het worden. Afgezien van wat kleine haperingen in de eerste weken draait het wisselschema van bardiensten goed. De vrijwilligers achter de bar raken steeds beter ingewerkt en de keuken heeft er nog nooit zo schoon uitgezien. Onze klusjesmannen zijn begonnen met het uitvoeren van de hoogstnodige reparatiewerkzaamheden aan kranen, kastjes en apparaten. Maar er blijft nog genoeg werk te doen: plinten maken, gordijnen naaien, ramen lappen en bardiensten tijdens de avonduren.

Studenten: vrijwel onopgemerkt is Michael Weber vertrokken. Michael was één van onze atletiektrainers. Hij gaf leiding aan een groep studenten, waaruit onder andere ons tweede vrouwen-team op de NK-senioren kon worden gerekruteerd. Al 27 jaar was hij lid van onze vereniging, dus vanaf zijn zesde. 17 jaar lang gaf hij bij AV’23 wekelijks atletiektrainingen aan pupillen, junioren en senioren. Een flink aantal van onze topatleten hebben de basisvaardigheden bij hem opgedaan. De vereniging is hem heel wat dank verschuldigd. Toch moesten we begin dit jaar afscheid van elkaar nemen. We konden het niet eens worden over de condities waaronder de trainingen worden gegeven. Wel een beetje begrijpelijk. Hij runt inmiddels een redelijk succesvol bedrijf op het gebied van sportcoaching, bedrijfssport en de organisatie van sportdagen. Wij zijn een eenvoudige amateursportvereniging gebleven, gebaseerd op de inzet van vrijwilligers.
De student-atleten hebben een gastvrij onderkomen gekregen bij de algemene atletengroep van Rob de Weger.

 

Na meer dan tien jaar heeft Rinaldo ons per 1 januari moeten verlaten. Dit als gevolg van het wegvallen van een groot deel van de gemeentesubsidie op ID- banen. Vorige week is hij weer terug gekomen van een welverdiende vakantie in Suriname. Hij blijft in dienst van PANTAR, maar hij wacht nog op herplaatsing bij een andere sportvereniging. Na zoveel jaren een vast onderdeel en ankerpunt van AV’23 te zijn geweest willen we met wat feestgedruis afscheid van hem nemen. We hebben dat gepland op zaterdag 18 februari om 13.00 uur, zodat ook zoveel mogelijk kinderen afscheid van hem kunnen nemen. Nadere bijzonderheden komen zo snel mogelijk op deze site te staan.