Uit de bestuurskamer, 7 maart 2012

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23

Klanten
Picknickbanken kunnen ook uitstekend gebruikt worden voor buikspieroefeningen. Dat bewijst deze eenzame, maar fanatieke gebruikster van onze baan. Maar een groot deel van de week ligt de baan er ongebruikt bij. Dat is jammer en moet beter kunnen. Het kost het stadsdeel en onze vereniging veel energie en geld om de accommodaties te onderhouden en op te knappen, als dat nodig is. Het zou toch mooi zijn als de baan wat intensiever gebruikt zou worden. Vandaar dat verschillende initiatieven zijn gestart. Grote bedrijven in de omgeving worden benaderd met het aanbod om clinics, loopscholing of bedrijfssport voor hen te verzorgen. Binnenkort gaat


op de maandagmiddag (na school) op onze baan een instuif-training voor basisschoolleerlingen gegeven worden. Hiervoor hoef je geen lid te zijn. Overwogen wordt deze zomer te starten met een zomerkamp voor de jeugd, bij ons op en rond de baan. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer manieren om de baan intensiever te gebruiken. Dus als je een idee hebt, kom er mee naar ons toe en we gaan het samen met jou onderzoeken.

 

Financieel verslag 2011
Vorige week donderdag heeft het bestuur het financieel verslag over het jaar 2011 besproken en goedgekeurd. Morgen wordt dit verslag voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van AV’23. Onze penningmeester, Evert Jonkers heeft een duidelijk en overzichtelijk verslag geproduceerd. En ook nog een paar maanden eerder dan vorig jaar. Ik ben hier apetrots op. Bovendien blijkt uit deze stukken een positief resultaat over het afgelopen boekjaar. Natuurlijk komt dit voor een groot deel door een aantal flinke meevallers, zoals een korting op de huur van de baan vanwege de renovatie-werkzaamheden. Ook het project Colours of Atletics is afgesloten met een flink positief saldo. Maar naast deze incidentele meevallers is er ook flink wat extra resultaat geboekt door een scherpere contributie-inning, het sneller versturen van rekeningen en meer inkomsten uit de Grote Club Actie.
Het zal nog een hele kluif worden om dit positieve resultaat in 2012 vast te houden. Voor de liefhebbers is meer informatie te vinden op de bar van onze kantine, op de website onder “Uitnodiging ALV, dd 8 maart 2012” en tijdens de algemene ledenvergadering morgen.

Krachthonk
Er wordt nog steeds druk getimmerd en geklust aan het krachthonk. De ruwbouw was snel klaar, maar de afwerking vraagt toch meer tijd en aandacht dan verwacht. De helden, die zich tot nu toe daarvoor hebben ingezet, raken een beetje vermoeid. Versterking en aflossing is hard nodig. Er zijn vast nog heel wat leden en ouders van jeugdleden, die handig zijn met het monteren van tl-verlichting, het afhangen van deuren, het timmeren van kasten en schilderwerk. Meld je bij de huisvestingscommissie: Theo Danes, Johan van Steen, Cees de Nood of Michiel Hatenboer.

De baan
Volgende week komt Oranjewoud om in opdracht van het stadsdeel de baan verder op orde te brengen. Zoals hier al eerder gemeld is de baan vorige zomer gekeurd en afgekeurd. Alleen de 400 meter rondbaan voldeed aan de eisen. Inmiddels is ook één van de hoogspringkussens door vandalen vernield. Onze technische mensen hebben een aantal keren met Oranjewoud en het stadsdeel alle onderdelen nagelopen en proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens heeft het stadsdeel opdracht gegeven aan Oranjewoud om de gebreken te herstellen, inclusief een nieuw hoogspringkussen. Voor 1 april, als ons wedstrijdseizoen wordt geopend met de trainingspakkenwedstrijd, heeft Oranjewoud alles in orde gebracht. Althans dat is de belofte. We wachten in spanning af en houden jullie op de hoogte.