Uit de bestuurskamer, 28 juli 2010

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23

Hoewel het vlak bij de woning van mijn jongste zusje is, was het nog flink zoeken naar het juiste adres. Bovendien was het die avond nog steeds snikheet. Het ruime nieuwe appartement, waar we vanavond het bestuur vergaderde, vergoedde veel. Mijn complimenten. Nog maar net verhuisd, maar al helemaal ingericht. Alsof de boekenkasten daar altijd gestaan hadden en de ingelijste bouwtekening van de hand van zijn vader daar altijd gehangen had.

Zo’n bestuursvergadering gaat minder formeel dan jullie misschien denken. Er is wel een agenda en een kort verslag van de vorige keer, maar de we beginnen meestal met wat actualiteiten. Deze keer was dat de vraag wanneer de rode toplaag van onze baan wordt vervangen. De verwachting is dat dit pas begin oktober gaat gebeuren. Dat komt onze atleten wel goed uit. Want dan zit hun wedstrijdseizoen er op.

We gaan opnieuw bij het stadsdeel vragen of zij het clubhuis willen verbouwen. We willen een terras bij de kantine met een buitentrap naar de baan. De kantine moet een akoestisch plafond krijgen, zodat je elkaar tenminste kunt verstaan als het wat drukker is. Ook moet er natuurlijk een deur komen van de kantine naar het (toekomstig) terras. Deze aanpassingen zijn nodig om de kantine (wat een rot woord eigenlijk!) aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor jullie, als je op de baan traint, je kind begeleidt of gewoon even langs komt en natuurlijk voor onze gasten bij evenementen en wedstrijden.

Op de begane grond van het clubhuis moet het krachthonk twee keer zo groot worden. Er is nu zo weinig ruimte, dat het materialen-hok en de “garage” regelmatig gebruikt moeten worden voor indoortrainingen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de sterke groei van het aantal getalenteerde pupillen en junior-atleten.

Ik denk dat het deze keer gaat lukken. Atletiek is een “focussport” in het nieuwe bestuursakkoord van de gemeente Amsterdam en het stadsdeel-Oost. Dat betekent dat deze sport de komende jaren extra geld en aandacht krijgt. Als ik het goed begrepen heb, probeert de gemeente het Europees Kampioenschap Atletiek in 2016 naar Amsterdam te krijgen.

Heel iets anders: Jullie hebben allemaal een brief thuis gekregen over de “club van 100”, met het verzoek om € 100,= aan onze vereniging te schenken. Wat raar zul je denken, we betalen toch jaarlijks contributie en niet zo weinig ook. We hebben als vereniging echter een probleem. Terwijl andere sportclubs, zoals Athena-hockey en VVGA-tennis naast de contributies veel geld binnenhalen via hun kantine en via sponsors, moeten wij het tot nu toe doen van alleen het contributiegeld. Sponsors hebben we niet. Aan de andere kant heeft AV ‘23 steeds meer goed presterende atleten. We willen voorkomen, dat deze jongelui weg lopen naar ander verenigingen, omdat wij ze niet de beste materialen, trainingen en ondersteuning kunnen bieden, vanwege onze financiële beperkingen. Vandaar, als je kunt, doneer wat extra geld, zodat we een potje kunnen opbouwen, uitsluitend bestemd voor ondersteuning van het jong talent.

 

Pas in september komt het bestuur weer bij elkaar. In de tussentijd heeft iedereen het druk met vakanties, voorbereiding van de Meer-Marathon en het bijhouden van zijn tuin.

 

Met sportieve groet,
Hans Hofstede, voorzitter AV ’23

 

P.S. Ik heb me voorgenomen om iedere maand een nieuw bericht te schrijven.