Wedstrijdorganisatoren/officials gezocht

door Ynze Strikwerda

Wedstrijdorganisatie
Ieder jaar worden er 4 à 5 baanwedstrijden georganiseerd op de atletiekbaan van AV’23. Zo hebben we ook afgelopen jaar 5 mooie wedstrijden mogen organiseren waaraan in totaal iets meer dan 900 atleten hebben deelgenomen.
Al een aantal jaren wordt de organisatie van alle baanwedstrijden met ontzettend veel plezier en energie gedragen door een klein vast groepje! Maar omdat Ynze een stapje terug wilt doen, zijn we op zoek naar versterking. Dit mag voor een enkele wedstrijd zijn maar het liefst voor 2 of meer wedstrijden per jaar.
De wedstrijdorganisatie houdt zich onder andere bezig met:

  • opstellen van de wedstrijddata en de wedstrijdagenda
  • indelen en coördineren van de vrijwilligers in aanloop van en tijdens de wedstrijd
  • contactpersoon naar ouders en atleten
  • beheer van de wedstrijdmaterialen
  • op- en afbouw van de wedstrijd
  • bedenken van nieuwe ideeën om de wedstrijd beter en aantrekkelijker te maken.

Lijkt het je leuk om je bij ons team aan te sluiten, neem dat contact op met onze vrijwilligerscoördinator Bart Boevink.

Official
Naast versterking van de wedstrijdorganisatie zijn we hard opzoek naar vrijwilligers of juryleden met de ambitie om door te groeien tot official. Bij iedere wedstrijd hebben we meerdere officials nodig, denk hierbij aan een starter, wedstrijdleider, microfonist en meerdere scheidsrechters. Om official te worden moet je tenminste in het bezit zijn van het jurydiploma om daarna deel te nemen aan een van de door de Atletiek Unie georganiseerde cursussen in de regio. Deze cursus van 3 avonden stoomt je dan klaar om als official aan de slag te kunnen bij al onze baanwedstrijden, en dat kunnen we goed gebruiken!
Lijkt het je interessant om de jurycursus te volgen of door te groeien tot official neem dan contact op met Robin Willems of Bart Boevink.

Amsterdams Baan Circuit
In 2015 zijn we in samenwerking met de Amsterdamse en Amstelveense atletiekverenigingen een mooi initiatief gestart met een circuit van 4 atletiekwedstrijden. Tijdens zo’n avondwedstrijd staan atletiek, gezelligheid, lekker eten en muziek centraal. De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid, organisatorisch en in deelnemer aantal en ook dit jaar willen we weer een mooie reeks wedstrijden neerzetten. Jammer genoeg treedt Ynze af als vertegenwoordiger voor AV’23 in dit circuit en is er dus dringend iemand nodig die het leuk vindt om aan te sluiten bij deze organisatie. Naast ondersteuning van de totale organisatie streven we er natuurlijk ook naar om een wedstrijd te organiseren bij ons op de baan, maar ook dat kan helaas niet zonder goede eigen wedstrijdorganisatie.
Lijkt het je leuk om mee te werken aan dit mooie evenement of wil je meer informatie over de werkzaamheden, neem dan contact op met Ynze Strikwerda.