Zonnige en zompige Diemercross 2015

door Michiel Hatenboer

winnares Veeneikcross 8,5km 2015 Cindy TeevenAfgelopen zondag werd alweer de vierde editie gelopen van de Diemercross. Het parcours door het Diemerbos was door enkele mooie nieuwe lussen over onverharde paden en de aanhoudende regen van vorige week een echte uitdaging geworden voor de lopers. De zon en de vrolijke bijdrage van dweilorkest de Neuteblazers maakten onze cross toch ook weer tot een feestelijk evenement.

Er stond dit jaar een record aantal jeugdleden aan de start en ook het deelnemersveld van de Gaaspcross over 4500 meter en de Veeneikcross over 8500 meter mocht er zijn. De AV23-ers lieten zich ook dit jaar weer gelden. Fa Adda won de korte cross bij de vrouwen en Cindy Teeven en Zac Freudenburg (vooraf ook nog in actie als vrijwilliger) eisten de overwinning op de lange cross voor zich op. Alle drie overigens met minimaal twee minuten voorsprong op de rest van het veld. De uitslagen zijn te vinden op de website van de Diemercross.

Voor foto’s van het evenement kun je terecht op de fotopagina. Een sfeerverslag is te vinden in Diemernieuws. Ook op onze jeugdpagina staat een leuke impressie van de cross.