10km lopen met flinke korting

door Peter Groen

De Brooks 10K Champions Run is een officieel side-event van de EK Atletiek 2016 (6-10 juli) in Amsterdam. Tijdens de Europese kampioenschappen wordt getracht breedtesport en topsport samen te laten gaan.
Op 10 juli, tevens de dag van de officiële EK halve marathon, zal een groot gedeelte van de Amsterdamse binnenstad gestremd zijn voor verkeer. De Champions Run voert de deelnemers door hartje Amsterdam. Het parcours volgt de route van de EK halve marathon. De start en finish zijn op het Museumplein. De tien kilometer gaat onder meer over de grachten, door het Vondelpark en over de Albert Cuyp. Onderweg passeer je bijzondere plekken zoals de Hermitage, het Concertgebouw en het Rijksmuseum.
De inschrijving sluit zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt. Kosten: normaal €29,50, maar voor AV23-leden tot 17 januari €24,50 (exclusief boekingskosten).
Alle deelnemers krijgen een speciaal ontworpen Brooks running shirt. Ongeveer twee weken voor het evenement worden shirt en startnummer kosteloos via de post toegestuurd.