1923 bij NSKi 2012

door Theo Danes

Ondanks het volgeboekte programma in Apeldoorn, is het ASAV Aquila gelukt om een NSK indoor te organiseren. En hoe! Alles liep op rolletjes. De Ookmeerhal in Amsterdam bood soelaas al was er geen ruimte voor het polsstokspringen en de lange loopnummers. Dennis Weijens voegde twee medailles toe aan zijn toch al indrukwekkende plakkentotaal op studentenkampioenschappen.


Zijn hinkstapmedaille was een formaliteit maar de zilveren op het verspringen was bijzonder: met een machtige sprong van 6,97m (die 7 komt eraan) pakte hij zonder het netjes te vragen het indoorclubrecord af van ploeggenoot Theo Danes. Theo zelf sprong slechts 6,33m en ook zijn tijd op de 60m horde (9,17s) en het hoogspringen (1,85m) deden hem serieus afvragen of hij volgende week wel aan de NK meerkamp mee moet doen. Gelukkig gaf een kogelstoot van 13,28m aan het eind van de dag weer een hoop vertrouwen (en een indoorclubrecord) terug. Achteraf bleek dat Theo illegaal heeft meegedaan, want zijn studie was al meer dan een jaar geleden afgerond.
Joram Knigge was erg dichtbij een medaille met zijn hoogtesprong over 1,90m (4e). 1,95m leek al in de pocket toen de kuiten alsnog de lat eraf tikten. De enige dame van het gezelschap deed het formidabel. Rosa de Jong haalde een tiende van haar beste tijd af op de 60 meter: 8,23s! Hiermee plaatste ze zich voor de B-finale, waarbij het lange wachten z’n tol had geĆ«ist. Ook Bram Teunisse kwam in de C-finale niet meer tot een verbetering van zijn 7,50s in de vroege middag. Dennis had zich met 7,24s in de series zelfs geplaatst voor de A-finale en mocht zo als NSK-man de dag passend afsluiten. Het werd een 60 meter, ondanks enkelpijn, in 7,28s.