NJKi dag 2 – Zilver voor Joshua

door Theo Danes

Dag twee van het NK indoor voor junioren bracht de meegereisde coaches op het puntje van hun stoel. B-junior Joshua Record ging met een persoonlijk record van 12,74m de wedstrijd in, maar noteerde in de tweede poging al 12,77m. Zo stond Joshua lang comfortabel derde tot hij in de allerlaatste poging alsnog van het podium werd gestoten. Maar dat liet Joshua natuurlijk niet over zijn kant gaan, hij hinkte, stapte en sprong als nooit tevoren en boem! 13 meter precies. Zilver en een splinternieuw persoonlijk record. In dezelfde wedstrijd werd eerstejaars B-junior Nick van der Heide knap zevende met 12,16m.


Op de training en in de crosswedstrijden voelde Sjaak Hoogstraaten zich deze winter vaak zo oppermachtig dat hij in Apeldoorn voor de ‘dubbel’ ging. Na de 5e plek op de 1500 meter van zaterdag deed hij op de 800 meter ook lang mee voor de medailles, maar zijn 1:56,28s, slechts een fractie boven zijn outdoor-pr, leverde helaas de ondankbare vierde plek op.

Alain van Tholl was net als boezemvriend Rutger Bien op zaterdag ziek, zwak en misselijk, maar voelde zich op zondag gelukkig net goed genoeg om toch af te reizen naar Apeldoorn. En als Alain start op de horde is hij goed. In de series stelde hij zijn clubrecord weer bij naar beneden: 8,48s en goed voor een plek in de finale. Victor Halfhide wist zichzelf in de series niet te verbeteren met 9,29s. De strijd om het brons was in de finale razend spannend, maar Alain kwam met 8,49s net tekort (0,13s) voor het podium: een mooie zesde plaats.

Gefeliciteerd mannen!

 

Uitslagen zaterdag en zondag
Fotograaf: Rob de Weger