3 vacatures kantinecommissie

door Hans Hofstede

De kantine van AV’23 staat voor: verschillende soorten koffie waaronder latte macchiato, lekkere worstenbroodjes, Turkse pizza’s, soep van de dag, verse vruchtensappen, wisselende dagschotels op de zaterdag en vooral een gezellige drukte.

Met deze droom word ik wel eens wakker en zie dan dat er nog een lange weg te gaan is (de foto is bij Athena gemaakt). Meteen moet ik hier aan toevoegen dat tijdens wedstrijden en hardloopevenementen een heel ander beeld ontstaat. Dan verschijnen de belegde broodjes op de bar, zijn er ijsjes te koop en is er soep. Het kan dus wel, maar daar is gewoon wat meer afstemming en coördinatie voor nodig. Niet alleen bij wedstrijden, maar op elk moment dat onze kantine open is.
Ik heb het eens opgeteld, maar vorig jaar werd onze kantine achttien keer gebruikt voor bijzondere activiteiten. Dat liep uiteen van de trainingspakkenwedstrijd via competitiewedstrijden tot de oliebollenloop aan het eind van het jaar. Al die keren draait de kantine goed en wordt er een leuke omzet gemaakt.
Deze sfeer en dat bredere aanbod zou toch zeker op een gewone zaterdag mogelijk moeten zijn. Veel ouders van onze jeugdleden willen op zaterdag graag gebruik maken van onze kantine om tijdens de training van hun kind een moment van rust en ontspanning te kunnen beleven. Maar dan moet er nog wel wat gebeuren.
Het bestuur van AV’23 heeft zich voorgenomen om daar dit jaar aan te gaan werken. Het eerste dat daarvoor nodig is, is een enthousiaste groep mensen, die hier hun schouders onder willen zetten. Er zijn nu een aantal vrijwilligers die de inkoop, de schoonmaak, de planning van de kantinediensten en de keuken verzorgen. Ze doen dit al jaren met veel inzet en nauwgezetheid. Dankzij deze mensen zijn we in staat om elke dag weer de kantine open te stellen. Een niet geringe prestatie. Wat echter ontbreekt is een team dat ook in staat is een meerjarig kantinebeleid op te zetten, jaarlijks een begroting te maken, het aanbod kritisch onder de loep te nemen en zonodig aan te passen en het aantal evenementen uit te breiden.
Daarvoor hebben we een voorzitter, een penningmeester en een coördinator evenementen en verhuur nodig. Dus als je wilt bijdragen aan een gezond kantinebeheer: meld je dan aan voor de kantinecommissie.
Beschrijvingen van deze functies kun je vinden achter “Mijn AV23”, onder “Inschrijven verenigingswerk”, “commissies”, “kantinecommissie”.