Berichten van het bestuur, 11 april 2016

door Andrea Aquina, voorzitter AV23

Zo, de kop is eraf! Mijn mailbox heeft inmiddels aan apart AV’23-postvak, ik heb vanwege mijn nummer op de site de eerste wegens-te-laat-aangemeld-kind-ongeruste ouder al aan de lijn gehad en heb al heel wat uurtjes niet-sportend in de kantine vertoefd. Niet dat dat laatste nou een heel groot streven is, maar het hoort er wel een beetje bij.
In navolging van Hans zullen Kirsten en ik de berichten over het reilen en zeilen in de vereniging voortzetten. Waarvan hierbij de eerste editie, waarvoor Andrea de pen ter hand heeft genomen.

Op de ALV half maart. waarin het bestuur werd uitgebreid met maar liefst drie dames, namen we helaas ook afscheid van onze penningmeester. Een flinke aderlating dus toch nog. En hoewel Herman gelukkig heeft aangekondigd te willen zorg dragen voor een nette overdracht en zijn taken nog tot mei blijft uitvoeren, zijn we inmiddels hard op zoek naar opvolging. Helaas nog zonder succes. Ik vermoed dat er binnen de geledingen van de club heel wat kennis aanwezig is, dus bij deze ook een oproep: Zit jouw talent nog verborgen, ben je nog niet benaderd, maar zou je graag een (flinke) duit in het zakje willen doen om AV’23 financieel gezond te houden? Schroom niet ons te benaderen!

Het is het Jeugdbestuur eindelijk gelukt om een vertegenwoordiger voor het Jeugdbeleid in de TC te vinden: Ronald Groot, de vader van twee pupillen- en een juniorendochter komt de TC versterken. Ronald heeft zelf ook een atletiekverleden en brengt daarbij natuurlijk ook zijn kennis van de jeugdafdeling in. Ronald vormt de schakel tussen het Jeugdbestuur en de TC.

Gelukkig is er op personeelsfront nog meer fijn nieuws te melden: we hebben er een gevonden: een schaap met vijf poten! Bart Boeving, onze nieuwe verenigingscoördinator is op 10 april, met de Nescioloop, al van start gegaan. Spannend voor hem, maar ook voor ons, hoe Bart onze hooggespannen verwachtingen handen en voeten gaat geven. Bart stelt zich zeer binnenkort zelf voor en zal dan ook laten weten via welke digitale en telefonische wegen hij bereikbaar is, en waarvoor. Daarnaast zal Bart natuurlijk regelmatig op de baan te vinden zijn, waarbij in elke geval de drukke zaterdagochtend tot zijn werktijden behoort. Wij zijn heel blij dat het gelukt is om een kandidaat te vinden in wie de sollicitatiecommissie veel vertrouwen heeft. We wensen Bart heel veel succes en plezier bij ons op de club!

Verder is de tijd van de kampen aangebroken, zoals de website ook laat zien: de pupillen en de CD-junioren gaan nog en de AB’s zijn al geweest, evenals de groep van Els. Klaar voor een nieuwe mooie sportzomer! Een heel bijzonder – niet jaarlijks – uitje is er geweest voor de jeugdtrainers, die op een wintersport annex ’train-de-trainer’-opleidingsweekend zijn geweest. Zie het verslag van Theo op de site. Ik noem deze apart omdat die ons in het bestuur heel wat hoofdbrekens en discussies heeft gekost. Het zijn¬†tenslotte toch behoorlijke kosten die je hierin als club investeert. We hebben ermee ingestemd omdat het een heel degelijk en professioneel geleid opleidingsweekend betrof en wij de kwaliteit van de jeugdtrainingen in het kader van ons streven naar beter ledenbehoud de komende jaren als een heel belangrijk speerpunt zien. Daarnaast natuurlijk ook omdat we onze jeugdtrainers willen laten zien dat we hun inzet zeer waarderen en we vinden dat ze na alle verbeteringen, die de jeugdafdeling de afgelopen jaren heeft doorgemaakt – veelal als gevolg van initiatieven van de de trainers zelf – dit extraatje verdiend hebben. We hopen dat we ze hiermee voor langere tijd aan ons kunnen binden! Daarnaast zijn er, omdat we nog steeds kampen met een wachtlijst, op dit moment ook nog eens tien van onze eigen junioren in opleiding tot jeugdtrainer.

Voor nu laat ik het hierbij. Er is nog zoveel te melden en ik heb ook nog niks gezegd over de loopgroepen, de wedstrijden, de vrijwilligers, de kantine, subsidieaanvragen voor materialen etc.. Maar dat bewaar ik voor Kirsten, of voor een volgende keer, of we laten het aan de TC die ook voornemens is om de leden via de website op de hoogte te gaan houden.