Update krachthonk

door het bestuur

Ondanks alle coronamaatregelen hebben we samen met een aantal trainers een oplossing gevonden om binnen de RIVM kaders toch gebruik te blijven maken van het krachthonk. 

Het uitgangspunt is dat het krachthonk alleen toegankelijk is voor atleten van 18 jaar en ouder die beschikken over een geldig Corona Test Bewijs (CTB), dit moet voorafgaande aan de training ook gecontroleerd zijn; voor jongere atleten zal gelden dat moet zijn vastgesteld dat zij inderdaad jonger zijn dan 18 jaar. 

Hiertoe zal vanaf heden de volgende procedure gelden:

  • Krachttrainingen in het krachthonk staan open voor atleten die hiertoe toestemming hebben van hun hoofdtrainer/specialisatietrainer.
  • We gaan werken met een reserveringssysteem. Een atleet die krachttraining mag doen (dus met goedkeuring van de hoofdtrainer/specialisatietrainer) moet maximaal 24 uur voor aanvang van de training een reservering plaatsen om te kunnen trainen in een bepaald tijdsblok. Per keer (dag/tijdvak) moet dus een reservering worden gedaan.  
  • Binnen 24 uur zal gecontroleerd worden of de atleet beschikt over een geldige QR-code dan wel of ID voor onder de 18 jaar. Deze controles zullen door een aantal hoofdtrainer/specialisatietrainers, Sander Stok en Robin Willemse worden uitgevoerd (zoveel mogelijk tijdens de reguliere trainingsuren).
  • Indien geen geldige QR-code of ID kan worden getoond zal de reservering worden verwijderd en kan de atleet dus geen krachttraining in het krachthonk verrichten.
  • Regelmatig zal worden gecontroleerd of in het krachthonk alleen atleten trainen die hiervoor toestemming (gecontroleerde en geldige reservering) hebben gekregen.

Alleen als iedereen deze procedure volgt kunnen wij krachttrainingen op een verantwoorde wijze blijven aanbieden. Dit houdt ook in dat atleten die de procedure niet volgen en toch in het krachthonk gaan trainen (na een 1e waarschuwing) de toegang tot het krachthonk voor een nog te bepalen tijd zal worden ontzegd. Ook is het atleten niet toegestaan om introducees mee te nemen naar een krachttraining, hetgeen we helaas een aantal keren al hebben moeten constateren.

De hoofdtrainer/specialisatietrainer zullen hun atleten over de verdere details (hoe en waar de reserveringen doorgeven, etc.) van de procedure nog informeren.