Best meerkampgenenpakket

door Theo Danes

De ouders van Alain en Jaimie van Tholl hebben blijkbaar een uitstekend genenpakket samengesteld voor de meerkamp. Dochter Jaimie (C-junior) vertrok vanuit het Brabantse Best met het brons voor de zevenkamp om haar nek en zoon Alain (B-junior) won het goud bij de B-junioren op de negenkamp. Dit deed hij na een legendarisch tweegevecht zoals de meerkamphistorie er zoveel kent. Samen met thuisfavoriet Bas van der Lubbe won Alain ongeveer om de beurt een onderdeel, waardoor ze voor de afsluitende 1500 meter nagenoeg gelijk stonden. Alain had slechts 2 seconde voorsprong te verdedigen. De link toont een flimpje van het laatste rondje, waarin ze elkaar wederom geen centimeter prijs geven. Gruwelijk spannend, omdat het ging om de eindoverwinning en een mooie speer als hoofdprijs.

De cameratechniek van coach Theo is door zijn enthousiasme slechter dan die van Mohammed Ali in een achtbaan, maar met het geluid erbij is het hopelijk toch nog een leuk flimpje:

Laatste ronde 1500 meter – strijd om goud

Later meer over dit meerkampweekend met 40 junioren, 18 tenten, 5 trainers, 2 dagen, 1 kermis, 120 bananen en 1 opblaaspop. En daar is geen woord van gelogen.