Bijna Superzondag

door Theo Danes

AV’23 was vandaag op drie plaatsen in het land actief. De mannen van het eerste team wisten in Krommenie met een derde plaats overtuigend te promoveren naar de NK Teams (eredivisie). Promotie was er ook voor het andere mannenteam, zij komen volgende jaar uit in de tweede divisie. Net als de dames van team 1, zij leken lang af te stevenen op een top-5 positie waarmee de trilogie van zondag 18 september bezegeld zou zijn. Maar het werd een zesde plaats. Het voordeel hiervan is echter dat alle teams van AV’23 volgend jaar niet verspreid zijn over vier verschillende divisies, maar in de tweede divisie de eerste damesploeg en de tweede herenploeg gezellig verenigd zijn. Volgt u het nog?
Het zijn natuurlijk de teamprestaties die tellen, maar wie stegen er boven zichzelf uit vandaag? In Krommenie liep Alain van Tholl een weergaloze 400 meter horde in 54,72s, waarmee hij teamgenoot Jon Schouwenaar zijn vrij recente clubrecord afsnoept. Verder verdient de 10,93s op de 100 meter (bij een wind van -1,8m/s) van Elvis Afrifa bewondering, omdat hij alle concurrenten zo meer dan drie tienden te snel af was. Ook kersverse vader Sander Stok won zijn onderdeel ondanks chronisch slaapgebrek: 52,64m met de slingerkogel. 
In Hengelo sprong Naseya Weinchard hinkstapgewijs weer iets dichter naar de 11 meter toe: 10,93m. De 15,27s op de 100 meter horde was voor Iris de Ruiter een mooi nieuw pr. Julian Record toonde in Eindhoven opnieuw zijn bloedvorm. Na 1,90m hoog (de foto is de 1,95m van de A-finale vorige week) sprong hij met 6,56m hij zelfs een stukkie verder dan broer Joshua in team 1. Bram van der Jagt kruipt steeds dichter naar de 50-secondegrens op de 400 meter: 50,14s. En Lennart Hatenboer is een held omdat hij bij zijn debuut onverschrokken de steeplebalken te lijf ging: 11:44,0s. Tim van der Heide werd vandaag 18 en kocht voor het eerst legaal een biertje. Drink er gerust allemaal maar een op de heuglijke viriele dubbelpromotie. Proost!

Uitslagen AV’23 mannen Krommenie – Prom/deg NK Teams/1e divisie
Uitslagen AV’23 vrouwen Hengelo Prom/deg 1e divisie/2e divisie
Uitslagen AV’23 mannen Eindhoven – Prom/deg 2e divisie/3e divisie