NJK Teams 2016

door Theo Danes
Vorig weekend stonden twee A-juniorenploegen van AV’23 in de landelijke finale, dus dat er nog niets over geschreven werd is eigenlijk een schande, maar ik heb de laatste tijd helaas chronisch tijdgebrek en zal het nu ook relatief kort houden.
De jongens begonnen met een ongelukkige nul punten op het kogelslingeren, maar lieten zich niet uit het veld slaan en kropen elk onderdeel dichterbij de andere ploegen. Vooral de 1,95m van Julian Record op het hoogspringen en de driekamp (110m horden: 15,09; ver: 6,50m en 400m: 50,39) van Bram van der Jagt waren indrukwekkend. De achterstand tot het podium werd zelfs teruggebracht tot slechts 228 punten, goed voor een vijfde plaats!
Bij de dames bleek nog niet iedereen zo fit als voor de vakantie en de concurrentie toverde een aantal topatleten uit de hoge hoed, dus de strijd om het podium bleek onze meiden iets te machtig. De 4,92m ver van Justine Zwier was echter een mooi PR en Racquelle Biezen stootte haar 4-kilokogel uitstekend (11,31m) en slingerde hetzelfde projectiel verder dan voorheen: 24,42m. Loeka Klok was de dag ervoor nog ziek, maar liep zomaar 4 seconde van haar record af op de 800: 2:46,78s. Ook Rosita Abdollah beloonde zichzelf met een nieuwe topprestatie: 13,47s op de 100 meter. Pikant detail: Tara Yoro maakte van haar 800 meter een 900 meter door meteen na een keurige 5,44m versprong naar de startlijn te moeten sprinten om het startschot nog te halen. De meiden belandden uiteindelijk op de zevende plaats.
De dag werd buitengewoon gezellig afgesloten met een pizza-eetfestijn op de baan. Met zulke junioren gaat AV’23 een weergaloze toekomst tegemoet, dat kan haast niet anders. 

Uitslagen jongens A
Uitslagen meisjes A