C-spelen 2013: zilver en brons

door Theo Danes
Op de C-spelen, het officieuze NK voor C-junioren, hebben Iris de Ruiter en Janke Strijp een medaille bemachtigd. Met een discusworp van 37,76m moest Iris alleen een Belgische voor zich dulden, dus ze mag als beste Nederlandse naar de C-interland op 7 september in Almelo. Voor Janke Strijp was brons de beloning na haar finaletijd van 12,20s op de 80m horde. In de halve finale had ze haar eigen clubrecord al aangescherpt tot een geweldige 12,10s. Ook Janke mag waarschijnlijk naar Almelo, maar gaat toch liever met haar klas naar Rome. Nog een bronzen medaille kwam voort uit een gemixt team op de estafette. Naseya Weinchard liep daarin als startloopster met meiden van andere clubs.

Iris werkte dit weekend een mooie vierkamp af en voegde met 12,06m een vierde plaats toe op het kogelstoten aan haar zilveren discusmedaille. Haar hoogspringen viel wat tegen al liet ze met de huizenhoge sprong op 1,48m zien dat ze veel meer in haar mars heeft. De horde was met 12,87s in de halve finale een evenaring van haar pr. Bij Naseya (11,55s op de 80m en 4,55m ver) en Justine Zwier (3:30 op de 1000m en 14,) zat vermoedelijk de vakantie nog teveel in de benen.
Bij de jongens sprong Julian Record zaterdag een prima 1,73m hoog, zowel in de kwalificatie als de finale. Met de polsstok kwam hij zondag bijna een meter hoger: 2,66m. Ook Bram van der Jagt verbeterde daar zijn persoonlijk record: 2,46m. Later schrok hij zelf een beetje van zijn steengoede inworpen met de discus. De eerste twee wedstrijdpogingen vlogen in het net, maar de derde betekende met 32,22m opnieuw een persoonlijk record. Ook Bram hoopt met zijn verre hinkstapsprong (11,41m) op een instuifje vrijdagavond stiekem op deelname aan de C-interland. We duimen met hem mee.

Uitslagen C-spelen

Foto: Evelien Hogers.