CD-finale: Jongens D 4e, meisjes C 5e

door Theo Danes

De landelijke finale van de CD-competitie heeft twee top 5-posities opgeleverd. De jongens D openden met een clubrecord op de 4 x 80 meter. Met 41,18s waren Levi Hazes, Nelson Osita, Lyon Olijve en Max Gimbergh bijna vier tiende sneller dan hun oude record.

Levi etaleerde ook zijn snelheid op de sprint (10,42s) en het verspringen (4,89m), beide helaas met storm en regen tegen. Ook Jesse Edwards vocht zich door de constante waterhoos (-4,9 m/s) naar een prima hordetijd: 14,39s. Eigenlijk deden alle jongens het uitstekend met als uitschieters de enorme kogelstoot van Nelson: 11,82m en het speerwerpen van Tsega Kifle: 31,83m. Zo zagen de trotse coaches Joran en Nick hun ploeg op een knappe vierde plaats eindigen.

Bij de meisjes C was er een open strijd om de plaatsen 2 en 3, waar AV’23 zich zeker in zou gaan mengen. Maar dan moest alles goed gaan en bij de estafette ging het helaas al mis. Het stokje werd bij de laatste wissel te laat overgegeven. Dat betekent overlopen aan het eind van de dag met 50 strafpunten. Even later nam Janke Strijp een broodje wesp en werd de pechvogel in haar tong gestoken. EHBO-bezoek en zuigen op een theedoek om een coldpack heen was bepaald geen ideale voorbereiding voor haar 80m horde. 1000-meter topper Rochan Comello was ziek en liep dapper, maar niet zo snel als ze kan. Zo werden in het begin kostbare punten verspeeld, die slechts spaarzaam werden teruggewonnen: Iris de Ruiter stootte haar kogel naar 12,10m, de 13,90s van Justine Zwier op de 80m horde was uitstekend, D-juniore Noa Hoondert liep een klasse 1000 meter in 3:17 en Naseya Weinchard sprong een geweldige 4,98m ver. Aan het eind van de dag bleek het gat met de nummer 3 toch slechts 53 punten, reden voor de atleten en trainers om nog eens achter de oren te krabben.