Promotiewedstrijd: Gewogen en nog te licht bevonden

door Theo Danes

De mannenploeg van AV’23 is er zondag op de jaloersmakende accommodatie van Prins-Hendrik in Vught niet in geslaagd te promoveren naar de eredivisie. Op veel onderdelen viel het dubbeltje net de verkeerde kant op en werden te weinig punten behaald, met een vijfde plaats als eindresultaat. De eerste drie van de zes ploegen mogen volgend jaar uitkomen in de NK teams. Er was echter niets te verliezen, dus de stemming leed er niet onder. Volgend jaar zijn de mannen en vrouwen verenigd in de eerste divisie en dat is stiekem heel gezellig (en wel zo makkelijk voor coach Els).

Even stonden we bovenaan. Sander Stok pakte de volle 6 punten op het kogelslingeren, het eerste onderdeel, met overmacht. Daarna leken
sterke onderdelen te volgen, maar de keurige 15,25s op de 110 horde van Alain van Tholl was met een 5e plaats slechts 2 punten waard. De 800 van Sjaak Hoogstraaten was goed, maar er liepen 3 nationale toppers nog iets harder. Ook ploegleider Theo Danes deed het met 13,09m kogel en 52,89m speer niet onverdienstelijk, maar daar bleek het deelnemersveld eveneens te sterk om er meer dan 2 luttele puntjes uit te slepen.

Zo werd de hoop op promotie langzaam getemperd. Daar konden drie helden van de dag niets meer aan doen. Sjaak liep ook de 1500 en behaalde een knappe derde plaats. B-junior Mees Ritmeijer liep voor het eerst van z’n leven de 3000 meter steeple en sleepte daarmee 3 punten binnen. En Sander bracht met een derde plaats op discus zijn totaal aantal punten voor de ploeg op 10.

Hoogtepunt voor AV’23 was zonder meer de 4 x 100 meter estafette. Want het leverde de tweede onderdeelwinst op. Wat wil je met Bram Teunisse, eerder op de dag een pr van 22,65s op de 200m, en Dennis Weijens, 11,07s (en 3e) op de 100m, in de gelederen. Rutger Bien en Alain van Tholl completeerden het kwartet voor een pijlsnelle 42,74s. De 4 x 400 van Bram, Koen van den Hoven, Niels de Ruyter en Dennis vormde een waardige afsluiting. We weten wat ons te doen staat.