Dames gepromoveerd!

door Theo Danes

De damesploeg heeft vandaag met een zwaar bevochten tweede plaats promotie naar de eerste divisie afgedwongen. In Tilburg was alleen de thuisfavoriet Attila iets te sterk. Terwijl vooraf slechts gehoopt werd op een plek bij de eerste vijf, werd naarmate de dag vorderde en de temperatuur daalde duidelijk dat er meer te halen was. Op geen enkel onderdeel zijn onnodige punten ingeleverd en op vele nummers verrasten de dames de concurrentie of zichzelf. Zo was aan het eind van de dag de blijdschap van de gezichten af te scheppen bij alle moegestreden atletes, bij de meegereisde supporters Sander en Theo, maar ook zeker bij coach Els. Zij hoeft zich niet meer in tweeën te delen nu de heren en dames volgend jaar weer op hetzelfde podium actief zijn. En dat is meteen een waardevolle constatering: AV’23 behoort vandaag zowel bij de mannen als de vrouwen tot de beste twintig ploegen van Nederland!

Achter het verbluffende eindresultaat gingen vele kleine successen schuil. Ploegleider Brenda revalideert voorspoedig van haar gescheurde achillespees en al zit springen er nog niet in, ze nam vandaag alvast de kogel ter hand: 10,84m! Ook Esther beleefde een geslaagde comeback. Op de horde liep zij naar een niet ingecalculeerde tweede plaats in 15,15s, ondanks een harde botsing waarbij het hele team even dacht dat Esther de grond van dichtbij ging bewonderen. De getroffen knie werd dikker en dikker maar toch waren haar latere bijdragen op de 200 meter en in de estafette van hoog niveau. Het is bovendien bijzonder prettig wanneer bij afwezigheid van Brenda in de verspringbak, Iris opstaat en gewoon een grandioze 5,33m neerzet. Een uur later pakte ze de tweede tweede plek voor AV’23 op de 400 meter horde in 67,48s.

Dit waren de hoogtepunten van een dag waarin iedere jongedame meer dan verdienstelijk presteerde. Het was een waar feest om de atletes aan het werk te zien op weg naar de welverdiende promotie. Gefeliciteerd Anna, Brenda, Daphne, Esther, Iris, Jenny, Kirsten, Mathilde, Robin, Rosa, Sammie, Tessa en veel succes volgend jaar in de eerste divisie!

Uitslagen

Iris met beker