Trainingskamp Düsseldorf

door Brenda Baar

Afgelopen week ging Els met een paar van haar atleten richting Düsseldorf om de sneeuw te ontvluchten en eens een weekje fulltime te trainen in alle rust, warmte en aandacht.


Omdat Joram zondag nog moest werken gingen Els, Tessa (na haar zware bostraining) en ondergetekende zondagmiddag op weg naar Krefeld, een stadje vlakbij Düsseldorf. Joram, Sander en Jim kwamen later en konden gelijk aanschuiven bij het eten dat inmiddels gekookt was.

In het vroege ochtendgloren, jawel rond half 8, toerden Sander, Jim en Els in de file naar de hal. Door een aardige Düsseldorfse vereniging kregen we de toegangspasjes voor de prachtige indoorhal en trainingswalhalla. Brenda, Tessa en Joram mochten wat langer uitslapen en begonnen wat later met de training. Daar werden ze vergezeld door stagiair-voor-één-dag René. Door iedereen is afgelopen week goed gepresteerd en doelen zijn behaald. Het dagelijkse schema van 3x eten (in sommige gevallen erg veel), 2x trainen, naar en terug van de hal rijden werd volgehouden.

Vele kogels werden handig en snel weggeslingerd door Sander en Jim, snelle meters werden gemaakt door Tessa, errug hoog werd gesprongen door Joram en ritmische eerste hinkstapsprongen werden ingeluid door Brenda. Coach Els werd in de loop van de week een tevreden coach naarmate gestelde doelen steeds dichterbij kwamen.

Dit alles werd omgeven door een compilatie van de muziekquiz van Joram, verhalen van coach Els en Sander en het eeuwigdurende geslaap van Jim. Een extra horde moest genomen worden door het uitvallen van de auto van Els, en via de wegsleepdienst van de ADAC, vijf uren wachten en heel veel bellen bij een Duitse garage, kon de vervangende auto worden opgehaald en de trainingen met Els worden hervat.

Na een week van intensieve training ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Niet dat het gedaan was, want ’s avonds werden alle atleten weer verwacht in de Ookmeerhal voor de ‘normale’ trainingen. Deze verwachting werd niet vervuld door Sander, Jim en Joram. Zij werden tegengehouden door een lekke band van de auto die niet kon worden verholpen door de PURschuim. Dit kamp werd mede mogelijk gemaakt door Randstad als sponsor, onze dank hiervoor!! Wij hebben hierdoor weer een goede basis gelegd voor een eventueel indoor, maar zeker mooi outdoorseizoen!