Dames kampioen?

door Theo Danes

Na drie wedstrijden staan de dames van AV’23 bovenaan in de eerste divisie! Dan zijn ze kampioen zou je zeggen, maar waar voorheen die eerste plaats direct goed was voor promotie naar het hoogste niveau, zullen de dames nu in september nog moeten bewijzen dat ze daar thuishoren. Een kampioenschap zonder bijbehorend feestje dus. Niettemin mogen de dames apentrots zijn, want vorig jaar is de ploeg nog gepromoveerd naar de huidige divisie. In de promotiewedstrijd van september staan alle onderdelen van het NK Teams op het menu en is een plaats bij de beste vier het doel om zich volgend jaar te scharen bij de eerste mannenploeg van AV’23.
In Rotterdam staken de NK-deelnemers nog in uitstekende vorm. Janke Strijp staat nu met 12,18s op de 100 meter helemaal alleen op de clubrecordlijst. Inge Wunderink (wie kent haar nog?) is haar clubrecord uit 1971 (12,1s handtijd) dus kwijt. Zus Tessa liep met 58,18s op de 400 meter ook weer wat harder dan op het NK vorige week. Voor verspringster Tara Yoro bleek 11,55m hinkstapspringen geen enkel probleem en Mathilde Bakker sprong een degelijke 1,65m hoog, maar maakte vooral indruk met een dik persoonlijk polsstokrecord: 2,80m. Iris de Ruiter liet met 12,63m kogel en 14,88s horde haar meerkampkwaliteiten zien en haar zusje Tessa liep bijna een seconde van haar beste tijd op de 200 meter in 27,95s. Marije Doddema tekende op de 800 meter voor de tweede onderdeelwinst na Tara’s driesprong.
Ondertussen was de tweede mannenploeg in de tweede divisie actief in Naaldwijk. Daar viel vooral eindbaas Andreas de Jong op door op gewone schoenen gewoon even 1,80m hoog te springen. Even later smeet hij de discus naar 41,21m. De hinkstapwinst werd een prooi voor Johnny van Schooneveld met 13,46m en Casper Meijer verpulverde zijn persoonlijk record op de 400 meter met 52,03s.