De Vrijwilliger: Sandra Verkruisen (47)

door Monique Admiraal

Hoe lang ben je al betrokken bij AV’23?
“Vanaf dat mijn oudste dochter Jasmin lid werd bij AV’23, dat was ongeveer 2008. Jasmin stopte, dochter Amy was van 2011 t/m 2016 lid en nu zijn mijn andere dochters Kaitlyn (meisjes pupillen A2) en Lilian (meisjes pupillen B) lid.
Amy zat in dezelfde groep als de zoon van Andrea Aquina (onze voorzitter), zo kwam ik met haar in contact. Toen ik zo’n vier jaar geleden op de website zag dat er nog vrijwilligers nodig waren voor de Grote Clubactie heb ik mij opgegeven. Andrea was de coördinator. We hadden een goede klik en werkten toevallig ook allebei bij de Gemeente Amsterdam. De Grote Clubactie had het jaar daarvoor een dip gehad en ik had zin om er weer wat van te gaan maken.”

De Grote Clubactie
“Het is een landelijke actie waarvoor de sportclubs zich kunnen aanmelden om loten te verkopen waarbij tachtig procent van de opbrengst ten goede komt aan de Vereniging.
We merkten dat kinderen het leuk vonden dat ze prijzen konden winnen bij de verkoop van loten, dat ze actiever werden en meer hun best gingen doen om te verkopen. En ik vind het leuk om cadeautjes uit de delen. Mijn topmiddag bij AV’23 is dat na de Sinterklaasviering, de Grote Clubactieprijzen bekend worden gemaakt en de cadeautjes uitgedeeld worden.
Polder en Run-Inn zijn al jaren onze sponsoren, anderen zoals Sport4kids, VROG, NEMO en nog een aantal ondernemers doen nu voor het tweede of derde jaar mee. Ik doe het niet alleen hè, we hebben een team met Femke van Ooijen, Kim Vanenberghe en ik. Femke vindt het ook heel leuk om sponsoren te zoeken.”

Beroep
“Ik ben projectcontroller bij de Gemeente Amsterdam, directie Economische Zaken. Onder andere het project EMA (European Medicin Agency), die zitten nu in Londen, in verband met de Brexit komt EMA naar Amsterdam. Personeel moet allemaal mee en met gezin en al verhuizen; Directie Economische Zaken helpt hen daarbij. De relatie met de Grote Clubactie? Ik kan goed met geldzaken omgaan en kan aardig organiseren.”

Opbrengst van de Grote Clubactie
“Na afloop van de Grote Clubactie konden we de cheque met de totale opbrengst ophalen. We hadden een keer 3900 euro bij elkaar gehaald, een leuk bedrag. Toen won ik daar bovenop ook nog eens met de loting een cadeaubon van 150 euro bij Intersport. Die bon heb ik laten opsplitsen in kleine bonnen en het jaar erop hebben we deze uitgedeeld als prijs voor de kinderen.
Wat ik zo leuk vindt aan de Grote Clubactie is het contact met de kinderen. Van schattige ini-mini’s die alles geweldig vinden tot en met de stoere pubers die je moet overtuigen dat er mooie cadeaus voor ze zijn.”

Waarom heb je gekozen voor dit vrijwilligerswerk?
“Als je er voor gaat en er moeite voor doet, is het leuk dat je steeds meer mensen leert kennen en daarna wordt het alleen maar beter en gezelliger. Daar hebben je kinderen dan ook weer veel plezier van. Niemand van AV’23 wordt betaald voor het bestuurswerk. Als je net een jeugdbestuur leert kennen en de helft geeft het stokje door aan nieuwe bestuursleden, dan is het even weer samen zoeken naar de samenwerking. Je leert hoe moeilijk het kan zijn om de vereniging goed te laten draaien. De bestuursleden doen dit allemaal zonder betaling, de club vaart op vrijwilligers. De Grote Clubactie organiseren geeft mij veel voldoening, je doet het voor de club. Ik wil graag een bedankje geven aan iedereen die de afgelopen jaren meegeholpen heeft.”

Tot slot over de loten
De loten kunnen nu ook online ingevuld worden. Dat is heel handig, het scheelt ons tijd, dan hoeven we de gegevens niet zelf in te voeren.
En héél belangrijk; Boekjes op tijd inleveren! De sluitingsdatum is 15 november.
Voor de laatste informatie over de verkoop en het inleveren van de boekjes kan er gemaild worden AV23clubactie@gmail.com.