Een zonnige dag vol topprestaties

door Ynze Strikwerda

{{cb:name=pupcomp2016}}

Afgelopen zaterdag hebben bijna 300 pupillen van vier verschillende verenigingen meegedaan aan de 2e pupillencompetitiewedstrijd op AV’23. Bijna de helft van de deelnemende atleten was gekleed in een wit shirtje en een rood broekje. Misschien was het een thuisvoordeel of misschien hebben onze trainers goed gepromoot, in ieder geval was het mooi te zien dat zoveel van onze pupillen mee doen aan wedstrijden. De atleten van AV’23 gingen de strijd aan tegen de atleten van ATOS (Amsterdam Noord), AV Startbaan (Amstelveen) en AV Zaanland (Zaandam).

De dag begon met de estafette. Hier liet AV’23 zich meteen goed zien. In bijna alle categorieën eindigde één van de teams van AV’23 in de top 3. De meisjes C, jongens A1, jongens A2 en meisjes A2 wisten zelfs als eerste over de streep te komen, gefeliciteerd!

Na de estafettes begonnen de atleten aan de meerkamp. Voor de mini’s, C’s en B’s bestond deze uit een 40m sprint, verspringen, balwerpen en een afsluitende 600m. De A pupillen hadden een iets andere meerkamp met hoogspringen en kogelstoten. Na afloop werden er prijzen uitgereikt aan de winnaars van de meerkamp en de lange afstand. In totaal mochten 26 atleten van AV’23 op het podium staan om een medaille in ontvangst te nemen. Gefeliciteerd Bart, Marnix, Carlitos, Monne, Fabio, Timo, Reinier, Miska, Thomas, Eva, Pam, Vere, Pomme, Noor, April, Veerle, Nina, Lianne, Nehissa, Maud, Ivy, Nora en Lucy met het behalen van jullie podiumplek! Mede door deze topresultaten staan nu 9 van de 10 ploegen in de top 8 van het pupillenklassement. De 8 beste ploegen (bestaande uit 5 atleten) van Noord-Holland mogen deelnemen aan de finale in september bij AV Dem is Beverwijk. Maar eerst is er nog een 3e en laatste competitie wedstrijd in Santpoort. Sta jij nog niet ingeschreven voor deze wedstrijd? Schrijf je dan snel in via deze link.

Alle deelnemers zullen binnenkort een prestatiekaart ontvangen. Deze zullen door de trainers worden uitgedeeld tijdens een van de trainingen. De uitslagen zijn trouwens te vinden op atletiek.nu

De wedstrijd van afgelopen zaterdag is mede dankzij de hulp van vele ouders, trainers en vrijwilligers tot stand gekomen. Wij willen dan ook iedereen bedanken die afgelopen zaterdag heeft geholpen er een mooie dag van te maken!

Als laatst nog een kleine vermelding: Tijdens de wedstrijd zijn er ook 2 clubrecords verbroken: Nehissa Hendriks (meisjes pupillen B) wist op de 40m het  clubrecord te verbreken door in 6,69 seconde over de finish te komen. Het oude clubrecord staat op 6.5 sec (handtijd) en komt uit 1986 (geëvenaard in 2005 en 2006). Maud de Jong (meisjes pupillen C) wist op de 1000m het clubrecord te verbreken door 2:13,71 te lopen over 600m.