Dubbelfinale voor A-junioren

door Theo Danes

Zowel de jongens als de meisjes A hebben zich zondag in Santpoort overtuigend geplaatst voor de landelijke finale van de competitie. De jongens zijn weliswaar gepasseerd door PAC maar zetelen nog mooi op de tweede plaats, de meiden zijn een plaatsje opgeschoven van vier naar drie. Twee juniorenteams in de top drie is werkelijk superlatiefusgoed. Helaas heb ik niet de tijd om alle individuele topprestaties te belichten, maar een aantal verdient zeker de nodige aandacht:
– Zowel Janke Strijp (57,74s) als Bram van der Jagt (50,38s) haalden meer dan een seconde van hun persoonlijke toptijd af op de 400 meter.
– Loeka Klok ging met een pr van 2:54 voor de 2:50 op de 800 meter en deed dat gewoon, grote klasse. Tara Yoro (2:21,03s) en Stein Glastra (2:00,50) legden de twee rondes ook sneller dan ooit af.
– Niels Poelwijk slingerde zijn kogel bij zijn debuut naar een formidabele 32,79m.
– Rosita Abdollah dook voor het eerst onder de 14 seconde op de 100 meter: 13,99s.
– Johnny van Schooneveld en Julian waren lekker ver aan het springen: 6,35m om 6,25m. 
– Elvis Afrifa had op de laatste 100 van de estafette een onoverkomelijke achterstand, zo leek het. Met passen van ongeveer 17 meter vloog hij alsnog alle andere sprinters voorbij, die door de plotseling optredende zijwind moeite hadden om in hun baan te blijven.
– Giel Rietmeijer viel meer dan heldhaftig in op de 3000 meter: 10:23,50s.
Een heikel minpuntje van de verder voortreffelijke dag was dat de ploegleider/coach/chauffeur/verslaggever ook als jurylid moest optreden. Dat kan natuurlijk eigenlijk niet.

Uitslagen jongens
Uitslagen meisjes 
Competitiestanden AV’23

Zondag 11 september, omcirkel die dag in uw agenda! (bij voorkeur met rood)