Elvis Afrifa door zware blessure een seizoen uitgeschakeld

door Guus Mater

Elvis Afrifa zal dit seizoen niet meer in actie komen. De beste sprinter van AV’23 heeft een ernstige hamstringblessure opgelopen.

Het herstel zal naar verwachting maanden duren. Elvis rekent erop dat hij pas in juni 2024 weer aan wedstrijden kan meedoen. Daardoor staat een start tijdens de Olympische Spelen van dat jaar in Parijs op losse schroeven.

Het nieuws is hard aangekomen, niet alleen bij Elvis zelf, maar ook bij veel andere leden van AV’23. Alle pupillengroepen hebben videoboodschappen gestuurd om de clubrecordhouder op de 100 meter op te monteren.

Het gebeurde tijdens de allereerste wedstrijd van het seizoen, na een  van zijn beste starts ooit. ,,Na dertig meter voelde ik iets knappen in mijn rechterbeen“, vertelde hij in Het Parool. ,,Een raar gevoel, ik kan het niet goed uitleggen. Alsof er iets verdween, meteen zakte ik er doorheen.“

De hamstring onderin bij de knie is afgescheurd. Lopen is niet mogelijk, de sprinter strompelt. Elvis kent die blessure en weet hoe lang de revalidatie kan zijn. Vier jaar geleden gebeurde hetzelfde met het linkerbeen. Het is al de derde keer in zijn loopbaan dat hij een heel seizoen langs de kant moet zitten.

Op Instagram had Elvis al van zijn blessure melding gemaakt. ,,Ik begin zo snel mogelijk met de revalidatie. Ik ben er 100 procent zeker van dat ik sterker terug kom, al klinkt dat als een chiché. Per slot van rekening is het me vaker overkomen.”

Onder Guido Bonsen traint Elvis in gezelschap van paralympische atleten. Hij is daar terechtgekomen nadat zijn verblijf op Papendal na die vorige blessure werd beëindigd. Door die omgeving heeft hij leren relativeren. ,,Wie kan mij meer laten zien hoe je met tegenslagen moet omgaan dan zij? Al deze atleten hebben veel hardere klappen gehad dan ik ooit zal krijgen. Ik heb mijn benen nog.”