Exclusief interview met aanstormend talent

door Marco groot

V*Hoe is het de afgelopen maanden gegaan?

A*Ik voelde me door de beperkte leefomgeving wel wat gelimiteerd maar heb me ondanks dat toch goed kunnen ontwikkelen en ben er nu klaar voor om verder te groeien.
V*Wanneer wist je dat je klaar voor was voor de volgende fase?
A*Kijk, op een gegeven moment voel je de druk toenemen. Dan weet je dat de beperkingen van die omgeving te groot worden en dan is het tijd om knallen!
V*Hoe heb je kenbaar gemaakt dat je er klaar voor was?
A*Ik vond mijn verjaardag eigenlijk wel een mooi moment om ermee naar buiten te komen. Het ging niet geheel zonder slag of stoot, maar het werd uiteindelijk allemaal goed ontvangen.
V*En wat is de planning?
A*Ik verwacht over een maand of 10 al voor het eerst van start te gaan. Een normale voorbereiding duurt al gauw zo’n 12-14 maanden, maar ik voel me nu al zo zeker en sterk, dat ik dus van plan ben februari volgend jaar die grote stap te maken.
V*Hoe ziet de training er tot die tijd uit?
A*Ik ga me vooral richten op inhoud met een nieuwe, ietwat luidruchtige techniek die door mijn directe omgeving niet altijd even leuk gevonden zal worden. In plaats van 1 a 2 x per dag conventioneel trainen, zijn het meerdere korte en intensieve sessies per dag. Bovendien heb ik de traditionele rustdag uit het schema gehaald om de kwantiteit fors te verhogen.
V*En de spieropbouw?
A*Veel sit-ups voor de buikspieren en lift oefeningen voor de armen. Benen train ik vooral met luchtfietsen, een onderschatte, niet belastende training. Blessures zijn dan nagenoeg onmogelijk.
V*Voeding ook belangrijk?
A*Ik krijg de benodigde bouwstenen via een speciaal dieet binnen. Het is een natuurlijke drank, gebaseerd op eiwitten en calcium en bevat alle essentiële voedingsmiddelen. In een normaal trainingsprogramma word deze drank al snel door de synthetische versie vervangen, maar ik ga zo lang mogelijk de natuurlijke versie gebruiken om er maximaal voordeel uit te halen.
V*En het begeleidingsteam?
A*Mijn vader heeft min of meer afscheid genomen van de actieve wedstrijdatletiek om zich volledig op mijn carrière te richten. In de eerste maanden zal ik, als het ware, nog aan zijn hand lopen. Ik ben van plan om snel daarna mijn eerste prestaties neer te zetten! Mijn pa was sowieso al een verstrooide loopprofessor en kan nu al zijn kennis en ervaring nu op mij projecteren.
V*En wat voor prestaties kunnen we volgend jaar verwachten?
A*Ik denk vooral aan wervelende prestaties, eerst voor een klein publiek om met het winners gevoel om te leren gaan, maar de planning is om al gauw daarna die beperkte omgeving verlaten en op hoog niveau te presteren. Vergeet niet dat het mij genetisch is ingegeven om er als een raket vandoor te gaan. Het is mijn grote voornemen om dat overal te doen en dat heel lang vol te houden.
V*Ik wil je bij deze bedanken voor dit gesprek. Is er iets wat je verder nog kwijt wil?
A*Als je een echte neus voor dit soort zaken had, dan had je allang geroken dat ik halverwege dit gesprek alles eigenlijk al kwijt was.
Ik wens Taeke Roukema een gouden toekomst toe.
Van Uw correspondent uit Amsterdam, was getekend: Marco Groot