Gaasperplasrun 2018

door Debora Vente
met aanvullingen van Marjolijn Kruijt en Matty van Ewijk

Afgelopen zondag 10 juni 2018 was het weer tijd voor de 24ste editie van de Gaasperplasrun.
In een zonnig Amsterdam-Zuidoost verzamelden de jonge atleten in de leeftijdscategorie tot 8 jaar zich om 11.00 uur en die van 9 tot 12 jaar zich om 11.15 uur bij de start om een mooie prestatie neer te zetten op respectievelijk de 1000 en de 2000 meter. Het parcours ging deels over de hemelsblauwe atletiekbaan van atletiekvereniging Feniks en deels door het Nelson Mandelapark. En wat werd er snel gelopen!

Bij de kinderen t/m 8 won Zonne de Vries de 1000 meter bij de meisjes. Lenthe van Ewijk, Tijn Jorritsma en zijn zusje Eva lieten zich ook voorin zien. Weliswaar niet op het podium maar zeker de moeite van het apart benoemen waard was de prestatie van de AV23 ini-mini Bobby Harte die 5e werd op de 1000 meter in een tijd van slechts 3.57!

De eerste atleet bij de jongens op de 2000 meter, Joris Mantel, kwam na 7 minuten en 19 seconden binnen. De eerste atlete bij de meisjes, Pam de Kruif, kwam binnen op een tijd van 7 minuten en 34 seconden.  Het podium voor de meisjes op de 2000 m was volledig gevuld met atleten van AV’23, Nehissa Hendriks stond op een mooie tweede plaats met een tijd van 7.43 en Rosa Bak kwam 1 seconde later binnen op een goede derde plaats. Bij de jongens stond Joris Mantel met recht op plaats 1 na een mooie en spannende eindsprint tegen Stan Winter.

Maar ook bij de andere jongens en meisjes werpen de trainingen van de loopgroep onder leiding van trainers Lennart, Melle en Noa duidelijk zijn vruchten af met snelle tijden op de 2km, en met een goede onderlinge sfeer tussen alle pupillen en junioren!

Op de 5 km mannen 12-16 jaar sleepte D2 Junior Monne Sutorius ook nog een mooie eerste plaats binnen.

Op de unieke afstand van 13,65 km door de nieuwe tunnel van de A9 ging een hoop mensen van start. Tussen de lopers zagen we veel AV-23 gezichten, al dan niet gehuld in clubtenue. Leuke bijkomstigheid van zo’n toch al unieke route is dat naar alle waarschijnlijkheid vrijwel alle lopers een PR op de 13,65 km hebben gevestigd 🙂