Geen regen? Dan tegenwind

door Daniëlle Blomsma

De weersverwachtingen voor onze derde competitiewedstrijd in de 3e divisie waren niet al te best. Er was nog enige hoop dat het droog zou worden en het zonnetje te voorschijn zou komen, maar het grootste gedeelte van de wedstrijd werd afgewerkt in de regen.

Er waren toch wel lichtpuntjes. Allereerst het kogelstoten van Arlette Horst: zij stootte maar liefst 8.10m in haar eerste poging! Over de 100m horden was Arlette niet helemaal tevreden, ze eindigde in een tijd van ongeveer 20 seconden, maar vond dat dit toch best wel sneller zou moeten kunnen. Ze was overigens bijna de enige senior van het stel, de rest van de 100 hordenloopsters was B of C junior!
Henny Woering nam vandaag het hoogspringen en het speerwerpen waar voor de damescompetitie, maar dat wilde toch niet helemaal vlotten. Hoog kwam ze tot 1.20m en met de speer tot iets minder dan de gehoopte 25m, namelijk 23.88m.
De 1500m van Jasmijn Rost daarentegen ging naar behoren, zij kon haar concurrenten makkelijk bijbenen en had nog een flinke eindsprint in de benen. Ze eindigde in een tijd net iets onder de 6 minuten.
De 100m vlak van Latoya Sweets ging ook goed, ze kon goed meekomen en finishte in 14.21s. De 400m werd gelopen door Daniëlle Blomsma en die ging behoorlijk goed. Het stopte even met regenen voor de start, maar de wind stak op. Dat zorgde voor een flinke tegenwind na de eerste 100 meter, waardoor haar voorsprong op een andere dame werd weggenomen en Daniëlle uiteindelijk eindigde in een tijd van 63.55s. Tijdens de 400m was ook het verspringen aan de gang, wat Jasmijn Rost op zich nam. Zij sprong 3.87m.

Na een pauze van ongeveer anderhalfuur ging de wedstrijd verder met de 200m. De eerste serie moest een tijd wachten doordat er een enorme stortbui naar beneden kwam. Hier zaten geen lopers van AV23 bij. Gelukkig maar, want later bleek dat deze serie overgelopen moest worden door een stroomstoring als gevolg van eerder genoemde stortbui. In serie 2 liepen Daniëlle Blomsma en Latoya Sweets de 200m voor AV23. Daniëlle werd eerste in de serie, gevolgd door Latoya (28.66s en 29.86s). Na de 200m stond de zweedse estafette op het programma met de 400m voor Latoya, de 300m voor Daniëlle, de 200m voor Jasmijn en de 100m last but not least voor Arlette. Latoya zei voor de start dat ze rustig aan zou doen, maar dat ze geen laatste wilde worden. En dat bleek inderdaad goed te gaan, ze kwam als tweede aan en het wisselen ging goed. Daniëlle haalde de eerste in en nam een geruime voorsprong op de (daardoor) nummer 2. Het wisselen met Jasmijn ging niet helemaal soepeltjes, maat toch nog steeds een mooie voorsprong. Jasmijn hield de voorsprong aan en wisselde uiteindelijk uitstekend op Arlette die keihard naar de finish sprintte met ongeveer een voorsprong van een metertje of 60/70!!!

Al met al een gezellige, regenachtige dag met uitstekende prestaties! Met dank aan ons jurylid Tomas en onze ploegleider (en vaste supporter) Joep!

De uitslagen staan hier.