Gezellig en gezond het jaar uit met de Oliebollenloop

door Andrea Aquina


Op dinsdagavond 30 december organiseert AV ’23 weer de jaarlijkse oliebollenloop. Onze oliebollenloop is geen wedstrijd maar een gezellige duurloop, die begint en eindigt in de kantine. Na afloop is er voor iedereen een glaasje glühwein, warme chocomel of anders lekkers, uiteraard met de befaamde versgebakken oliebollen erbij van Geline en Johan. Deze worden gebakken als jullie buiten aan het zwoegen zijn, verser kan dus niet!

De oliebollenloop is voor iedereen: ervaren lopers, beginnende lopers, maar ook de baanatleten en ook de jeugd, èn de ouders.

We lopen in groepjes onder begeleiding van een voor- en achterloper. We lopen vaste vooraf afgesproken routes en er zijn voldoende mensen om eventueel langzamere (of snellere) groepjes te begeleiden als de tempo’s heel ver uit elkaar liggen. Maar het gaat allereerst om een leuke groepsduurloop met zijn allen!

We starten om 19.30u en dan zal de groep die 10km gaat lopen als eerste vertrekken. Daarna vertrekken de 5km lopers. Ook voor de jeugd zetten we een apart programma in elkaar (wel een duurloopje maar korter en gecombineerd met een avondspel of iets dergelijks) zodat iedereen ongeveer na één tot anderhalf uur weer terugkeert in de kantine om lekker op te warmen.

Aan deelname aan de oliebollenloop zijn geen kosten verbonden. Wel is het verplicht om met verlichting te lopen en om je komst even te melden bij Geline (aanmelden: geline1961@gmail.com) in verband met inkopen en inschatten van het aantal begeleiders. We hopen ook dit jaar weer op een gezellige drukke avond, met vertegenwoordiging uit alle geledingen van de vereniging!