Hardloopavond4daagse start volgende week

door Michiel Hatenboer
Na een daverend succes in 2014 vindt van 18 t/m 21 mei 2015 voor de tweede maal de Hardloopavond4daagse plaats. Hierbij loop je een marathon in vier etappes. De parcoursen in het Diemerpark (tussen Diemen en IJburg) zijn afwisselend en uitdagend maar goed te doen voor gemiddelde en gevorderde lopers, een leuke prestatieloop dus voor mensen die redelijk goed een 10 km kunnen lopen, maar dat in de regel niet vier avonden achter elkaar doen. En je hoeft niet elke avond mee te doen, tenzij je de felbegeerde, prestigieuze herinneringsmedaille wilt verdienen! De routes bestaan vooral uit wandel- en fietspaden, over de nieuwe Uyllanderbrug, Nesciobrug, Amsterdamse Brug, rond De Diemen, in het Diemerpark op IJburg etc. De tijd wordt geklokt en gepubliceerd, maar het is geen wedstrijd. Het gaat om de individuele prestatie van de lopers, of ze nu langzaam of snel lopen.
De sfeer bij de Hardloopavond4daagse is zoals die van de gewone avondvierdaagse: gemoedelijk, gezellig en iedereen krijgt optimaal gelegenheid om zijn of haar sportieve prestatie neer te zetten. Muziek wordt verzorgd door DJ Michel de Grote en de IJburgse fanfare. Verder is sponsor Motion3 aanwezig met een stand, en is er elke avond een sportfysiotherapeut.
Met de Hardloopavond4daagse wordt de Stichting Tegenkracht gesteund. De stichting helpt bij het maken van sportplannen voor mensen die bezig zijn kanker te overwinnen. Tevens bevordert de stichting onderzoek naar de positieve effecten van sport bij kanker, en lobbyt ze bij zorgverzekeraars en de overheid. Zie www.tegenkracht.nl

Om dit allemaal in goede banen te leiden, zijn nog vrijwilligers nodig. Dus ook als je het niet ziet zitten om mee te lopen, kun je toch meedoen! Het helpen bij de Hardloopavondvierdaagse is onderdeel van het verenigingswerk voor AV’23. Je kunt je dus opgeven via deze website (onder “mijn AV’23”).

Het startpunt is bij Tennisclub IJburg, Zandzeggestraat 1, 1087 SL Amsterdam. De kosten zijn € 20,- per deelnemer bij voorinschrijving, € 22,50 bij na-inschrijving. Hierbij inbegrepen is een medaille/herinnering. Meer informatie vind je op: www.hardloopavond4daagse.nl. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl