Het aantal AV23-ers dat afgelopen zaterdag en zondag voor de NK

door Peter Groen

Het aantal AV23-ers dat afgelopen zaterdag en zondag voor de NK Masters naar Terneuzen reisde was kleiner dan andere jaren. Met name de vrouwen waren ondervertegenwoordigd, al telt Rietje Dijkman natuurlijk voor tien. Slepende blessures, de relatief lange reis, wedstrijdangst? Jammer, want het was een leuk toernooi, door AV Scheldesport erg goed georganiseerd in een prima accomodatie met vooral ’s zondags perfect weer.

Wie op donderdag wel eens op de baan komt zal gezien hebben dat de trainingsgroep van Rob de Weger trouw de horden op het programma heeft staan. Dat levert dan ook resultaten op, met dit jaar brons voor Onno Waalewijn en zilver voor mij op de 300m horden M60, en goud voor Olivier de Hon op de 400m horden M35. En Helmut Drabben kan tevreden zijn met zijn 15.97sec op de 100m horden, die hem zilver opleverde.
Onno heerst dit jaar op de springnummers in zijn nieuwe leeftijdsklasse M65. Goud op ver en hinkstapsprong en zilver op hoog, met steeds


behoorlijk goede sprongen, dicht in de buurt van zijn pr’s. Nu moet hij de polsstok maar weer eens uit het vet halen.

Op zaterdag liep Huib Leijssen een goede 400m. Ieder die dat nummer wel eens gelopen heeft weet dat op het laatste rechte stuk de verzuring toeslaat en dat je dan alles op alles moet zetten om soepel te blijven doorlopen. De loper vlak voor hem lukte dat niet, hij struikelde, viel dwars over de baan en brak daarbij, bleek later, zijn pols. Huib kon nog net over hem heenspringen en finishte zo op een mooie tweede plaats.

De 800m die Werner Themen liep was super spannend. Er werd vanaf het begin hard gelopen. Werner zette zoals zijn specialiteit is, de laatste 200m flink aan en vocht een duel uit om de tweede en derde plaats. De laatste 20 meter moest hij zich gewonnen geven. Hij merkte niet dat nummer vier inmiddels dichtbij gekropen was en die kon hem daardoor net voor de streep nog passeren.
Huib Leijssen en ik plaatsten ons via de series 200 meter nog voor de finales, maar lieten die om verschillende redenen lopen. Voor Rietje Dijkman, inmiddels al bijna 73, was de 200m – in de leeftijdsklasse V55, door de lage opkomst bij de dames – direct finale. Ze liep in de prima tijd van 35.97 sec naar een derde plaats.

Onze resultaten staan hier, alle uitslagen hier.