NK Dag 1 – Pittige (debu)tantes

door Theo Danes

Op de eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen kwamen alleen de drie dames van AV’23 in actie. Morgen maken de heren hun opmars. Wel zo overzichtelijk voor Els. Er sneuvelden geen persoonlijke records vandaag maar elk lid van het damestrio kwam heel erg dichtbij. Tessa Strijp liep haar tweede tijd ooit (57,98s). Alleen bij haar zilveren race op de NK junioren was ze sneller (57,06s). 0,34 seconde slechts scheidden Tessa van een finaleplaats op haar senioren NK-debuut. 

Ook Iris Kilsdonk deed voor het eerst aan de NK mee en bracht net als eerder dit jaar op de Losse Veter T-meeting een 66-er op de klokken. Ze ging snoeihard van start en moest deze onbevangenheid bekopen op het laatste rechte stuk, maar het lef werd beloond. Met 66,91s, slechts 0,15s boven haar persoonlijke record, werd Iris zesde in haar serie en in totaal knap zeventiende, terwijl ze als 22e het toernooi binnenkwam. Bekijk hier het filmpje van de race van Iris (baan 1).

Anna Goede beleefde vorig jaar al haar debuut in de discusring van de NK, maar dat was door de zenuwen met 34 meter niet zo geslaagd. Dit jaar wierp ze de kiloschijf echter naar een uitstekende 39,86m en zo liet ze zien dat ze ook mentaal is gegroeid. Bovendien wist Anna mooi twee collegadiscuswerpsters achter zich te houden voor een top-10 klassering.

Gefeliciteerd dames!