Het Wat als… gevoel

door Theo Danes

De dames en heren van AV’23 zijn dit jaar dolgelukkig verenigd in de eerste divisie en al verschenen beide ploegen wat gehavend aan de start, de opening van het competitieseizoen viel beslist niet tegen.

De heren profiteerden van een ijzersterke kogelslingerprestatie (57,04m) en de bijbehorende onderdeelwinst van Sander Stok en een scherpe hordetijd (15,29s) van A-junior Alain van Tholl. Dezelfde Alain pakte een tweede plek dus elf punten met een persoonlijk record op de 400 meter: 50,36s. Als Sjaak Hoogstraaten op de 800 meter een fabuleuze 1:53,93 noteert


en Theo Danes het hoogspringen wint, al is het slechts met 1,85m, dan weet je dat het goed gaat. Op de langere loopnummers ontbraken de vaste krachten Jiri en Zac, maar zij werden knap vervangen door debutanten in de ploeg Patrice Mourre (1500 in 4:28) en Boris Lefeber (5000 in 16:30). 3,80m polsstok voor Joran Angevaare was een evenaring van zijn persoonlijk record. Verder was Dennis Weijens weer ouderwets in Kilimanjarotopvorm met 11,26s op de 100 meter en 6,94m ver.

Bij de vrouwen liep Iris Kilsdonk met 15,75s veel sneller dan ooit op de 100 meter horde en maakte Esther van der Lijcke een mooie rentree op het tartan. De 100 meter ging in 12,52s en ze pakte zelfs de winst op de 200 meter met 25,11s. Brenda Baar deed vanwege achillesklachten uit voorzorg slechts verspringen op gewone schoenen, maar haar 5,37m en de 12,08m op kogel leverden veel punten op. De kogelprestatie was bovendien een verbetering van het clubrecord van Els van Noorduyn (11,91m, toen Els 15 jaar was). Fa Adda, Daphne Wezenberg en Kirsten Vendrig sleepten behoorlijk wat punten binnen op de langere loopnummers en zo deed de damesploeg lang mee in de middenmoot. 

Maar toen kwam de noodlottige estafette. De dames lieten het stokje vallen, maar wisten wel nog te finishen voor plaats 10 dus 3 punten. Negende in de eindstand, prima debuut maar plek 7 was met een goede estafette toch net iets leuker geweest. De heren maakten het nog bonter en beleefden zo’n ongelukkige eerste wissel dat er 0 punten achter de ploeg kwam te staan. De winnende tijd van PAC bleek 44,21s, een tijd die onze snelle mannen op hun sloffen aankunnen en zelfs een eerste plek in de eindstand had opgeleverd. Nu was de ploeg vierde. Dus bleef er een knagend ‘Wat als… gevoel over’ dat nog even door bleef zeuren. Je kan er niets mee, behalve snel omzetten in motivatie voor de tweede wedstrijd op 2 juni in Lisse. Wordt vervolgd!

Uitslagen 1e competitie 1e divisie

Foto’s: Erik van Leeuwen (www.erki.nl)