Iedereen kan meedoen met EK 2016

door Paul Strijp, coördinator activiteiten EK Atletiek

als deelnemer
Precies over een jaar – van 6 t/m 10 juli 2016 – staat Amsterdam in het teken van de EK Atletiek. De meeste toppers gaan aan de slag in het Olympisch Stadion, de speer- en discuswerpers op het Museumplein.
Maar er vinden tijdens het EK naast het topsportevenement ook diverse andere atletiekgebeurtenissen plaats, waar iedereen aan kan deelnemen. Zo komen er een halve marathon en een 10 km-wegwedstrijd. Voor de 10 km wordt het je zelfs erg gemakkelijk gemaakt: in de voorafgaande weken is er een speciale Run-to-the-Start cursus bij (o.a.) AV23.
Ook vindt er net als dit jaar een scholentoernooi plaats bij alle Amsterdamse atletiekverenigingen.
Verder wordt er gedacht aan een toernooi polstokhoogspringen. Dat zou kunnen plaatsvinden op het Leidseplein. En wellicht kan er ook nog een activiteit georganiseerd worden rond de Landelijke Open Dag voor de Atletiek op 7 mei 2016 op alle atletiekaccommodaties in Nederland.

als toeschouwer
Nog tot 1 september krijg je als lid van de Atletiekunie korting als je een passepartout-toegangskaart koopt. De groepsactie voor verenigingen (voor een groep van 25 of meer leden) geldt tot 15 augustus. Voor meer informatie zie www.amsterdam2016.org/nl/tickets of mail naar tickets@amsterdam2016.org

als vrijwilliger
Er zijn voor dit alles zo’n 1750 vrijwilligers nodig, voor verschillende functieprofielen. De werving voor juryleden, promoteam en scholentoernooi is reeds begonnen. Op 6 juli start een grote actie om vrijwilligers te werven via de website van de organisatie: www.amsterdam2016.org/vrijwilligers.
Eisen: beschikbaar zijn van 5 t/m 10 juli, minimaal 16 jaar zijn, het Engels of Nederlands beheersen.
Tip: Meld je snel aan als je vrijwilliger wilt worden, want vol = vol.

NB.: het scholentoernooi van dit jaar vindt bij AV23 plaats op 22 september 2015. Wil je helpen bij de organisatie of tijdens de uitvoering? Meld je bij Nick van der Heide, Sylvester Tanoh of Guus Hoogmoed.

Hebben jullie nog tips of suggesties? Mail me: paulstrijp@hotmail.com