Job Geerds komt weer een fractie tekort

Tijdens een zeer sterk bezette wedstrijd in Liévin is Job Geerds er niet in geslaagd te voldoen aan de limiet voor de wereldkampioenschappen indoor. De AV’23-er eindigde zaterdag in de finale van de 60 meter horden als zevende in 7,65 seconden. In de serie was hij een-honderdste sneller. De eis voor de WK indoor in Glasgow (van 1 tot 3 maart) is 7,62.

Grant Holloway zegevierde voor zesduizend toeschouwers in het Noord-Franse stadje in 7,32. Op het podium van de Arena Stade Couvert werd hij geflankeerd door de Fransman Just Kwaou-Mathey (7,43) en Jakub Szymanski (7,48). De wedstrijd, sinds 1988, kent traditie en prestige. Onze clubgenoot bleef een-honderdste seconde verwijderd van zijn persoonlijk record, dat hij op 20 januari in Dortmund had gevestigd (7,63). Bij de Nederlandse indoorkampioenschappen heeft hij nog een kans om zich voor Glasgow te kwalificeren.

Met de hakken over de sloot was de Job in de finale gekomen. De vijfde plaats in de eerste serie (7,64) was daarvoor net voldoende. Kwaou-Mathey won die reeks in 7,52.

De andere serie was in 7,39 een prooi voor Holloway. De 26-jarige Amerikaan is de grote ster op de hordensprint. Met 7,29 is hij sinds 2021 houder van het wereldrecord. Hij verbeterde toen de 27 jaar oude mondiale toptijd van de Brit Colin Jackson met een honderdste seconde. In Boedapest werd hij afgelopen zomer voor de derde keer wereldkampioen op de 110 meter horden.