Job Geerds loopt vier horden goed mee, dan gaat het mis

EK atletiek

Door: Guus Mater

Op de eerste dag van de Europese atletiekkampioenschappen heeft Job Geerds zich niet geplaatst voor de halve finales 110 meter horden. Geerds ging vier horden goed mee in de derde en laatste reeks, toucheerde de vijfde en verliet geblesseerd de race.

De jonge Duitser Manuel Mordi won bij een tegenwind van 1,3 meter per seconde in 13,78, voor de Pool Krysztof Kiljan (ook 13,78) en de Roemeen Alin Ionut Anton (13,90). De beste tijd in de series kwam op naam van de Belg Elie Bacari (13,61).

In het nog vrijwel lege Stadio Olimpico beleefde Geerds, gestart in baan drie naast Kiljan, dus een frustrerend debuut. Achter zijn naam kwam ,,dnf” (did not finish) te staan. De snelste veertien lopers plaatsten zich voor de halve finales van zaterdag. Daarvoor was een tijd van 13,84 voldoende geweest. Met 13,70 kwam de tweede Nederlander, Timme Koster (AV Trias), wel verder. Laat in de avond wordt dan ook de finale gelopen.

Met 13,51 had Job zich verzekerd van een startbewijs voor het toernooi. Die tijd liep in Jöhvi, een stadje in het noord-oosten van Estland. Hij had daar een jaar geleden ook gelopen en daarom hadden de organisatoren hem opnieuw gevraagd. In de aanloop naar het zomerseizoen was de AV’23-er al licht geblesseerd, maar die hindernis was overwonnen.

Reactie Job Geerds
Een etmaal na de onfortuinlijke race vertelt Job Geerds via de telefoon wat er is gebeurd. “Ik ging over de horde en voelde iets knappen. Hamstring gescheurd.”

Misschien valt het nog mee, hoopt onze clubgenoot. Dat moet blijken uit de mri-scan, die dinsdag in het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede wordt uitgevoerd. Maandag reist hij terug naar Nederland. ,,Als het erg is, dan wordt het halen van de Olympische Spelen van Parijs wel heel lastig.”

Job voelde zich vlak voor de start juist heel goed. ,,Ik was fitter dan ooit en dacht met gemak een persoonlijk record en de limiet voor Parijs (13,35 – redactie) te kunnen lopen. Als dan zoiets gebeurt, is het wel heel zuur.”