Job Geerds en Elvis Afrifa naar EK in Rome

Met twee atleten in een heel grote afvaardiging is AV’23 vertegenwoordigd tijdens de Europese kampioenschappen, die van 7 tot en met 12 juni in Rome worden gehouden. Job Geerds komt uit op de 110 meter horden, Elvis Afrifa is geselecteerd voor de 4 x 100 meter estafette.

De Atletiekunie koos maar liefst 59 atleten (29 vrouwen, dertig mannen), dat is vrijwel zeker een record. Geerds kwalificeerde zich in Estland voor de titelstrijd. Met 13,51 bleef hij vier honderdste seconde onder de  EK-limiet. Afrifa maakte het afgelopen weekeinde in Brussel een goede indruk.

Na een door een ernstige blessure mislukt seizoen gaat het dit jaar goed met de clubrecordhouder op de 100 meter. In Brussel noteerde hij een beste seizoenstijd van 10,43 seconden. Dat was al twee honderdste sneller dan een week eerder bij de NK teams. Vorige maand maakte Elvis deel uit van de Nederlandse ploeg die zich in Willemstad, Curacao voorbereidde op de wereldkampioenschappen estafette op de Bahama’s. Bij het Curacao SprintFest was hij de tweede loper in de Nederlandse B-ploeg (Nederland Blauw).