Jongens en meisjes B naar landelijke finale

door Theo Danes

In Haarlem liepen, springen en wierpen de B-junioren van AV’23 voor een
plaats in de landelijke eindstrijd op 21 september. Voor de meiden bleek
dit geen enkel probleem. Na wedstrijd één stonden ze al bovenaan de
ranglijst en nu ging nagenoeg ieder onderdeel nog een stuk beter dan
vorige keer. De dag begon al met een ijzersterke 14,75s op de horde van
Janke Strijp, helaas geen clubrecord want de wind blies iets te hard in
de rug (+2,4). Ook Ismay van der Klei gebruikte dat windje in de rug (+3,0) om tot een snelle 12,87s te komen op de 100 meter. Overtuigende onderdeeloverwinningen kwamen van Tara Yoro met 5,54m en een geweldige 13,43m op kogel van Iris de Ruiter. De eerstejaars B-juniore werd vorige week nog 11e bij de NK meerkamp. 2:31,88 van C-juniore Noa Hoondert was meer dan welkom en tot slot liepen de dames Justine Zwier, Tara, Janke en Ismay een veilige maar snelle estafette: 50,90s.

Bij de jongens verliep het allerminst vlekkeloos. Giel Ritmeijer verrekte zijn hamstring bij de horde en liep de race op heldhaftige wijze wel uit, maar de tijd kostte natuurlijk een hoop punten. En na het verspringen speelde de rug van Bram van der Jagt weer op. Beide jongens maakten deel uit van het estafetteteam dus werd de rest van de dag naarstig gezocht naar de meest geschikte vervangende lopers. Gelukkig was Julian Record in vorm met 3,10m op polsstok en 36,60m discus en wierp Johnny van Schooneveld een prima speer: 44,03m. Met +3,7 meewind waren Ben van der Bunt (11,68s) en C1-junior Levi Hazes (11,90s) vlugger dan ooit. Met deze twee mannen vormden Tim van der Heide, met al een 400 in de benen, en Levi Engels, net een 1500m gelopen, uiteindelijk het uitverkoren kwartet om het estafettestokje veilig over de finish te brengen. Één foute wissel zou de ploeg de finale kosten. Maar met hulp van estafettecoach Sylvester werden de nieuwe wissels nog even geoefend en de mannen kweten zich uitstekend van hun taak: 48,40s.

Als negende gaan de jongemannen naar de finale. De jongedames staan zelfs bovenaan na twee wedstrijden, al zal het spannend worden met de PAC-ploeg die deze ronde nog net iets meer puntjes behaalde. Hoe dan ook, omcirkel 21 september alvast met rood op je kalender.

Standen B-junioren competitie