Leuke wedstrijden voor de jeugd in het verschiet

door Annerieke Kroeze

In de lente zijn er altijd veel leuke wedstrijden waar onze pupillen en junioren aan mee kunnen doen. Het is wel zaak snel in te schrijven, want omdat de wedstrijden zo leuk zijn, zijn ze ook vaak snel vol ;-).

Op een rijtje:

  • Vrijdag 11 mei is de eerste ABC (Amsterdams Baan Circuit) wedstrijd van dit seizoen. En deze eerste wedstrijd is op onze eigen baan. In het kort: een ABC-wedstrijd is een wedstrijd van 2 uur, waarin de kinderen 5 onderdelen doen. De kinderen zijn voortdurend bezig en doen (ook) andere onderdelen dan ze gewend zijn, bijvoorbeeld hordelopen of vortex werpen. Geen prijsuitreiking, geen medailles, gewoon lekker atletieken. Voor de eerste wedstrijd kun je je inschrijven via atletiek.nu: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/inschrijven/22871/. Let op: er kunnen maar 200 pupillen en/ of junioren meedoen! Voor de andere ABC-wedstrijden kun je ook al inschrijven via atletiek.nu. Deze wedstrijden zijn op 25 mei bij Feniks, 8 juni bij Phanos en vrijdag 22 juni bij ATOS. Meer informatie op http://amsterdamsbaancircuit.nl/abc-in-2018/
  • Zaterdag 12 mei is er een leuke kidsrun in het Olympisch Stadion: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/22346/
  • Zondag 20 mei en maandag 21 mei is de Pinkstermeerkamp bij Startbaan in Amstelveen. Voor de pupillen alleen op zondag een 60 m sprint en een 600 meter. Voor de junioren een echte meerkamp met meerdere onderdelen. Meer info: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/16800/.
  • Zondag 17 juni alleen voor a-pupillen de nationale A-games in Soest! Ouders van de A-pupillen hebben hier al eerder een mail over gekregen. Let op: deze wedstrijd is verplaatst van 10 juni naar 17 juni, en ook de inschrijving gaat pas open op 14 april. Dit in tegenstelling tot de informatie in de eerdere mail. De organisatie van deze wedstrijd heeft een en ander aangepast, vandaar. Inschrijven weer via atletiek.nu: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/16667/
  • Dat bovenstaande wedstrijd verplaatst is, biedt de kinderen wel de mogelijkheid om allemaal mee te doen aan de Gaasperplasrun bij AV Feniks: op 10 juni http://www.gaasperplasrun.nl/. De kortste loop is 1 km, je kunt ook kiezen voor langere loopjes.
  • 24 juni is er een prachtige loop in Weesp langs de Vecht. De kortste loop is 2,5 km, dus wel voor de oudere pupillen en/ of junioren. www.vechtloop.nl.
  • Dan natuurlijk de competitie. De inschrijving voor de pupillencompetitie van 21 april is inmiddels gesloten. We gaan met 86 pupillen naar Startbaan! Houdt vast rekening met de volgende data: zaterdag 2 juni op onze eigen baan, en zaterdag 7 juli in Santpoort. Op zaterdag 2 juni zal er geen training zijn op onze baan; we verwachten dat al onze pupillen meedoen aan de wedstrijd. Grote kans dat er op 7 juli ook geen training is.
  • Over de juniorencompetitie volgt nadere informatie via de juniorenco√∂rdinator.

Zeker bij de competitiewedstrijden zullen er altijd trainers aanwezig zijn. Bij de andere wedstrijden zo vaak als mogelijk.

Vragen? jeugd@av23.nl