Nescioclinic

Eindelijk mogen we weer losgaan. Lekker gezamenlijk trainen om je conditie en snelheid op te krikken naar een hoger niveau.

Om je hierbij te helpen biedt de atletiekvereniging AV’23 al jarenlang de Nescioclinic aan voor lopers die al een beetje ervaring hebben. Normaal eindigt de clinic met deelname aan de Nescioloop. Omdat we dit jaar vanwege de coronamaatregelen iets later starten is het einddoel iets anders en wordt de Nescioloop wel gedaan maar dan als trainingsloop (dus met een iets lagere intensiteit) en sluiten we op 8 mei af met een 5000 meter wedstrijd op de baan.

De Nescioloop

Op zondag 10 april 2022 organiseert AV’23 weer de Nescioloop, een prachtige 15 km-loop vanuit de Watergraafsmeer over de Nesciobrug en door het Diemerpark. Er is ook een 8-km loop. De Nescioloop is onderdeel van Rondje Mokum, dus kans op leuke prijzen. Mocht de Nescioloop vanwege coronamaatregelen geen doorgang vinden, dan wordt als alternatief een virtuele Nescioloop aangeboden.

De beste voorbereiding

Op woensdagavond 2 februari 2022 beginnen we met de gezamenlijke voorbereiding. De Nescioclinic bestaat uit dertien trainingen en wordt gegeven door onze ervaren hardlooptrainer Gerard Lijnzaad. Er wordt verzameld vanaf 19:15 uur bij ons clubhuis aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. De trainingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats op en rond onze 400 meter atletiekbaan. Soms verlaten we de baan, bijvoorbeeld voor een heuveltraining bij de Nesciobrug. Rond 21.00 uur zijn we klaar en kun je “corona volente” bij ons douchen en een kop thee drinken in de kantine. 

Op je eigen niveau 

De Nescioclinic is bedoeld voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om succesvol mee te kunnen doen moet je bij aanvang in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. De snelheid waarmee je dat doet is minder van belang. De trainingen zijn afgestemd op jouw eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen kunnen we na afloop van de training naar de kantine. Daar staat een kop thee voor je klaar en vertelt Gerard hoe je die week zelf kunt trainen. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk trainingsschema met extra opdrachten voor de rest van de week.

Persoonlijke prestatie

Het maakt niet uit binnen welke tijd je de acht of vijftien kilometer van de Nescioloop uiteindelijk loopt, het gaat om jouw persoonlijke prestatie, of dat nu verder, sneller of makkelijker is. Plezier in hardlopen en ervaren dat jij je beter gaat voelen, staat voorop. Hopelijk inspireren wij je om ook na deze clinic lekker te blijven hardlopen. Misschien wil  je wel lid te worden van onze vereniging.

Afsluitende 5000 meter wedstrijd

Op zondag 8 mei sluiten we de Nescioclinic af met een 5000 meter wedstrijd op onze baan. Heb je nog nooit een wedstrijd op de baan gelopen dan heb je, wanneer je gefinisht bent, gegarandeerd een Persoonlijk Record gelopen.

Kosten en inschrijving 

Deelname aan de Nescioclinic kost 100 euro, inclusief een startnummer voor de Nescioloop. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Verstoring door coronamaatregelen

Dat het tegenwoordig lastig is om langere tijd vooruit te plannen moge duidelijk zijn. De eenmalige machtiging voor betaling van het cursusgeld wordt pas uitgevoerd wanneer de cursus daadwerkelijk is aangevangen. Wanneer trainingen vanwege coronamaatregelen tijdelijk moet worden opgeschort worden de resterende trainingen na afloop van de opschorting hervat. In de tussenliggende periode ontvangen de deelnemers een persoonlijk trainingsschema. Bij opschorting en hervatting word je uiteraard zo snel mogelijk geïnformeerd. Mochten de resterende trainingen niet meer gegeven kunnen worden, dan vindt restitutie naar rato plaats.