Nescioloop clinics

Op 10 april organiseert de atletiekvereniging AV’23 weer de Nescioloop (8 of 15 km). Om je te helpen je PR tijdens de Nescioloop te verbeteren biedt AV’23 vanaf
woensdag 2 februari de Nescioclinic aan (13 trainingen voor €100,=). De inschrijving is nu een week open en het gaat hard. Er zijn nog elf plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

De Nescioloop
Op zondag 10 april 2022 organiseert AV’23 de Nescioloop, een 15 km-loop over de Nesciobrug en door het Diemerpark. Er is ook een 8-km loop (www.nescioloop.nl). De Nescioloop is onderdeel van Rondje Mokum (www.rondjemokum.nl). Mocht de Nescioloop vanwege coronamaatregelen geen doorgang vinden, dan wordt als alternatief een virtuele Nescioloop aangeboden (te lopen tussen 10 en 17 april).

De beste voorbereiding
Op woensdagavond 2 februari 2022 beginnen we met de gezamenlijke voorbereiding. De Nescioclinic bestaat uit dertien trainingen en wordt gegeven door onze ervaren hardlooptrainer Gerard Lijnzaad. De trainingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats op en rond onze 400 meter atletiekbaan (Radioweg 89 in de Watergraafsmeer). Soms verlaten we de baan, bijvoorbeeld voor een heuveltraining bij de Nesciobrug. Rond 21.00 uur zijn we klaar.

Op je eigen niveau
De Nescioclinic is bedoeld voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om succesvol mee te kunnen doen moet je bij aanvang in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. De snelheid waarmee je dat doet is minder van belang. De trainingen zijn afgestemd op jouw eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Iedere deelnemer krijgt van Gerard een persoonlijk trainingsschema met extra opdrachten voor de rest van de week.

Nescioloop als meetmoment
Normaal gesproken wordt de clinic beëindigd met deelname aan de Nescioloop. Omdat we dit jaar vanwege de coronamaatregelen iets later starten is het einddoel iets anders en wordt de Nescioloop wel gedaan maar dan als trainingsloop (dus met een iets lagere intensiteit). Op zondag 8 mei wordt de Nescioclinic afgesloten met een 5000 m. wedstrijd op onze baan.

Kosten en inschrijving
Deelname aan de Nescioclinic kost 100 euro, inclusief een startnummer voor de Nescioloop. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.
Voor iedereen die zich aanmeldt, ligt er bij de hardloopwinkel Run-Inn Linnaeuskade 5 een paar Falke hardloopsokken klaar. Je hoeft alleen maar je naam op te geven.