Nieuw logo voor AV23

Door: Jolien Storsbergen

Athletische Vereeniging 1923 – het is de naam van onze club, nu ruim 100 jaar jong. Een naam die eigenlijk al direct wordt afgekort naar AV 1923, ook in het logo. Maar in alle communicatie valt de 19 weg: al vele jaren worden we AV23 genoemd én noemen we
onszelf zo. Atleten zeggen dat ze van AV23 zijn, bij wedstrijden worden we zo aangekondigd, de pers schrijft over AV’23, zelfs op ons clubgebouw is dat de tekst die op de gevel prijkt.

In de zomer van 2023 gaat een groep aan de slag gaat met nieuwe wedstrijdkleding, waarover je in het interview met Mali Onyeike kunt lezen, En dan gaat het niet alleen over de kwaliteit van de huidige kleding, maar ook over de rode driehoekjes op de tops. Daarmee valt de blik al snel op het logo met de rode driehoek. Het logo met 1923 -als altijd- prominent in het midden; de naam die we zelf nooit gebruiken.

Het is het startschot om naar de vernieuwing van het logo ontwerp te kijken. Een logo dat strak is en waarin de bekende driehoek, cirkel en de originele helderrode kleur terugkomen. En bovenal de naam van onze vereniging draagt, zoals iedereen binnen de club die gebruikt: AV23. Kort, duidelijk en krachtig. Geen poespas.