Nieuwe wedstrijdkleding komt eraan

door Peter Groen

Het duurt nog wel een paar maanden, maar er is een ontwerp, we hebben de – nog blanco – kleding uitgezocht en gepast, en er liggen plannen voor een pas- en bestelsessie in de clubkantine.

Daar komt ook het nieuw getekende logo op. Op de afgelopen ledenvergaderingen heb ik verteld dat ik het huidige logo wat gedateerd vond en dat ik wilde peilen of er belangstelling was voor een update. Daar bleek wel animo voor te zijn en na afloop meldden zich een aantal leden die graag wilden meedenken en dat ook uitgebreid gedaan hebben (aan het eind van dit stukje een lijst met namen).

In de loop van het jaar zijn talloze ideeën en concepten de revue gepasseerd, eerst nogal wild maar langzaamaan mooier en verfijnder, tot we iets hebben gevonden dat heel dicht tegen het oorspronkelijke logo aanligt, maar toch een sterke en moderne uitstraling heeft. Je ziet het in de ontwerptekening hiernaast. Het is het oorspronkelijke logo, maar in kleur omgekeerd. Wat rood was is nu wit, omzoomd met een rode lijn, zowel aan de buiten- als de binnenkant. De driehoekjes aan de zijkanten zijn nu gevuld met rood. Dat rood is iets donkerder dan het oorspronkelijke rood. We hebben voor een  kleur rood gekozen die in de richting gaat van het rood van onze tartan-baan.

De vervolgstap was om nu ook wedstrijdkleding te bedenken uitgaande van het vernieuwde logo. Uitgangspunten: moderne, opvallende uitstraling, mooi materiaal en vooral ook comfortabel. Een wat grotere collectie dan het enkele singlet van nu; goed verkrijgbaar en liefst niet te duur.
We hebben dit voorjaar met een aantal leveranciers gesproken en daar is een duidelijk plan uitgekomen. We gaan starten met een pas- en bestelronde, zoals dat ook is gedaan met de rode AV23-vesten waarmee de jeugdcommissie ons vorig jaar verraste. Dan gaan we de kleding laten maken en uitleveren. We bestellen van elk artikel een wat groter aantal, die daarna te koop zijn – en blijven – via de webshop en de winkel van Bijvoet Sport in Weesp (die ook de vesten geleverd heeft).

De collectie: voor de vrouwen een singlet, T-shirt en een topje, broeken: hotpant, brief en een short; voor de mannen ook een short plus T-shirt en singlet. Op de foto bovenaan zie je het patroon dat we voor ogen hebben. De broeken worden effen rood. Het is overigens nog niet het goede T-shirt; ons shirt krijgt een schuin ingezette mouw (raglan mouw). Verder zie je hiernaast een eerste schets van het topje.
We hopen met hulp van sponsors het hele project te kunnen voorfinancieren, wat aanzienlijk scheelt in de kosten van de kleding.
Een punt van belang: wanneer het nieuwe wedstrijdtenue door de Atletiekunie erkend is, kan het oude officieel niet meer gebruikt worden. Er is wel een ruime overgangsperiode.

Er is nog één punt onbeslist en daarom leg ik het aan jullie voor: wat moet er in het logo in de binnencirkel komen staan? Moet dat, zoals het nu is, 1923 zijn, of in plaats daarvan AV23 worden? Voor beide is wat te zeggen. Vóór AV23 is dat we onze club doorgaans zo noemen, en dat het voor onze ‘branding’, zeg maar merkbekendheid, goed is om eenduidig te zijn. Deze website heet immers ook av23.nl.
Maar vóór 1923 is dat dat er al heel lang in staat en dat het in wezen de naam van de club is. De letters AV zijn wat overbodig, A.F.C. Ajax heeft die letters ook niet in zijn logo staan, om maar wat te noemen. Bovendien is het binnenkort 2023, dan zijn we daar alvast duidelijk in.
Ik wil jullie uitnodigen hierover te stemmen. Stuur binnen 14 dagen een berichtje naar dit mailadres, dan wordt de uitslag bekend gemaakt op de ledenvergadering van 28/10 a.s..

Ik heb bij dit project heel veel hulp gehad van Simone Baltink (ontwerpideeën en schetsen), Levi Hazes, Racquelle Biezen, Naseya Weinchard, Gerard Lijnzaad (kleding); Machiel de Breij, Frits Wegenwijs (logo), en ben verder gesteund door Sandra Verkuisen, Eva van Vuuren, Mathilde Bakker, Lowies van Zanen, Nick van der Heide en Annerieke Kroeze.