Pupillenfinale 2019!

door Annerieke Kroeze

Op zaterdag 14 september vond de pupillenfinale plaats. Met 10 teams, 50 kinderen, gingen we naar Heerhugowaard. Op de heuvel naast het veld stond onze tent, waar de kinderen lekker speelden en de ouders met elkaar kletsten en naar de verrichtingen van onze atleten konden kijken. Het was een prachtige dag, met (bijna) alleen maar blije atleten.

De mini’s deden voor het eerst mee. Roos, Heleen, Madelief, Annemijn, Nora, Lex, Thom, Sten, Rayen en Felix deden het ontzettend goed, het plezier straalde van de gezichtjes. Mooie prestaties ook, want zowel de jongens als de meisjes werden met hun team eerste! Bovendien werd Roos individueel ook nog eens eerste, zij won twee onderdelen, en Lex tweede. Hij won ook nog eens het balwerpen. De trainers kunnen trots zijn!

De jongens en meisjes van de C-pupillen waren ook weer op dreef. Het meidenteam met daarin Maxe, Sarah, Olivie, Chiara en Benthe is al sinds de mini’s ongeslagen op zowel de meerkamp als de cross en ook nu maakten ze hun favorietenstatus waar: dik eerste met het team. Ook individueel zeer mooie prestaties van de meisjes. Benthe won de sprint erg makkelijk en we hadden maar liefst 3 meiden bij de beste 7.
De jongens, Nathan, Olli, Jathan, Fedja en Casper, hadden veel meer tegenstand. Ook zij hebben het heel erg goed gedaan, er zijn flink wat PR’s gesneuveld. Bij de jongens hadden wij ook de beste sprinter: Nathan.

De jongens B deden het keurig! Benjamin, Finn, Robin, Tijn en Koen hadden een sterk team en werden bijna derde… het scheelde niet veel punten. Benjamin werd individueel ook vierde, knap gedaan!
De meiden deden het ook heel goed! Laura, Laurine, Stine, Lenthe en Kris waren echt een team met elkaar, moedigden elkaar aan en dat resulteerde in mooie resultaten en vele PR’s. Vooral kogel en ver gingen ontzettend goed!

De A1-jongens: Joshua, Felix, Luke, Daantje en Tendai behaalden een mooie vijfde plaats. Verspringen was hun beste onderdeel, daar hadden ze waarschijnlijk goed op geoefend.
De meisjes werden zelfs derde! Een hele mooie prestatie van Lucy, Izzie, Carina, Kris en Izabel. Helaas zijn de resultaten bij verspringen niet goed in atletiek.nu verwerkt, wie weet had er zelfs een tweede plaats ingezeten.. Volgend jaar beter!

De A2-pupillen deden mee aan hun laatste pupillenfinale. Na de clubkampioenschappen worden zij D-junioren. Maud en Joris zijn al sinds de mini’s ieder jaar bij de finale en presteren altijd in de top van het klassement, erg knap.
De jongens moesten bij de estafette helaas Joris missen, want hij zat in een stilstaande trein, maar Finn heeft hem uitstekend vervangen als vierde loper. Hij had maar één opdracht; stokje aanpakken en gaan! En dat deed hij goed. Noah, Yme, Finn, Joris en Sierus werden vierde met hun team, en Joris won de sprint.
De meiden: Emma, Joena, Evelien, Selin en Maud hebben heel veel plezier gehad en hebben elkaar goed gecoacht. Evelien sprong maar liefst 1.35 hoog, een evenaring van het clubrecord! Zo blij als de meiden dan zijn voor haar, dat is geweldig om te zien! Echt een hecht team, fijn om de pupillentijd zo af te sluiten.
De A2- jongens en meisjes zijn ook erg goed op de cross, dus we verheugen ons op de winter…

Hierbij ook een compliment voor de vele ouders die geholpen en aangemoedigd hebben. Mensen die zomaar koffie en thee halen voor de trainers, die aanbieden om te helpen met van alles en nog wat, die startnummers uitdelen, die de vlag opruimen en meenemen, die mooie foto’s en filmpjes maken, dank!
We hebben echt een heel fijne club met z’n allen.
Speciale dank aan Benjamin en Madelief die speciaal voor deze wedstrijd nog één keer vanuit hun nieuwe woonplaats helemaal naar Heerhugowaard kwamen. We zullen jullie missen!
En trainers: dank jullie wel, dankzij jullie hebben zoveel kinderen plezier in atletiek èn doen we het zo goed met de club!