NJK Dag 2 – Van yes! tot jammer

door Theo Danes

Op de zondag van de NK indoor voor junioren ging de ontketende Bram van der Jagt gewoon verder waar hij mee bezig was: zichzelf verbeteren. In de finale van de 400 meter liep de B-junior weer een persoonlijk (en club)record: 52,75s! Bekijk hierboven de race van Bram.
De dag was begonnen met horderaces voor Iris de Ruiter en Janke Strijp. Iris kwam tot een behoorlijke 9,51s en Janke dook ondanks een matige start voor het eerst onder 9 seconde: 8,99s en een nieuw clubrecord. Ze was gebrand om in de finale de hordes bang te maken. En dat lukte…bijna. Na een superstart leek ze tot dat vermaledijde hekje op weg naar het zilver, maar de derde horde werd geraakt met het opzwaaibeen. Uit balans, weg snelheid en toch nog 9,01s. Het bekende wat-als-gevoel zal nog wel even doorzeuren en de vijfde plaats is geen pleister op de wonde, maar Janke gaat uitzonderlijk gemotiveerd het buitenseizoen in. Net als hoogspringer Tim van der Heide, die opnieuw liet zien dat hij huizenhoog kan springen, maar zijn voeten gooiden zeer onsympathiek de lat er telkens af: 1,75m. Andere hoogvlieger Julian Record sprong feilloos over 1,86m wat hem een plaats net naast het podium opleverde.
Tot slot was de zilveren hinkstapspringer Johnny van Schooneveld opnieuw te vinden bij de zandbak: Bij het verspringen reikte hij tot een mooie 5,96m.

UItslagen NJK indoor