NJK indoor dag 1 – GOUD en BRONS

door Theo Danes


Het hinkstapspringen levert traditioneel medailles op voor AV’23 en ook dit jaar was het raak bij de NK indoor voor junioren. A-junior Johnny van Schooneveld ging voor het eerst met een gouden plak naar huis en Bram van der Jagt voegde daar een mooie bronzen aan toe. Met 13,54m antwoordde Johnny knap nadat de verrassende 13,52-metersprong van de zilverenmedaillewinnaar hem even zenuwen bezorgde. Bram had eerder op de dag al bijna een seconde van zijn indoor-pr op de 400 meter gehaald, maar wist zich hinkstapspronggewijs nog indrukwekkender te verbeteren naar 13,35m. Julian Record was de derde man in de finale, hij werd achtste met 12,68m. 

Voor de dames waren er eveneens successen in de zandbak. A-juniore Tara Yoro sprong dit seizoen nog niet zo ver als haar mooie 5,51m in de verspringfinale, goed voor plaats vijf. Dezelfde positie bleek voor Naseya Weinchard weggelegd na haar prachtige 10,76m in de eerste ronde van het hinkstapspringen bij de meisjes B, een nieuwe aanwinst voor de clubrecordlijst.

De sprinters van AV’23 verkeerden ook in goede vorm. In de series van de 60m was Ezra Amokwandoh met 7,28s maar liefst 0,15s sneller dan ooit. Rosita Abdollah evenaarde haar 8,87s van eerder dit seizoen en Elvis Afrifa ging met zijn 7,20 net als Ezra door naar de halve finale. Daarin produceerde Ezra opnieuw een mooie 7,31 en de 7,16s van Elvis was zelfs goed voor een finaleplaats! Het beste bewaarde hij voor het laatst:  7,13s in de eindstrijd, een nieuw persoonlijk record en achtste plaats.

Ging dan alles goed? Nee, B-junior Stein Glastra liep een dappere 800 meter van de start af op kop, maar een concurrent maakte op het laatste rechte stuk daar dankbaar gebruik van en de 2:04,70s van Stein bleek helaas een fractie te langzaam om als tijdsnelste door te gaan. Giel Ritmeijer had iets sneller gehoopt dan zijn 2:05,91s op dezelfde afstand en hoogspringer Tim van der Heide liet iedere poging zien dat hij hoog kan springen, maar de puzzelstukjes vallen nog niet op de juiste plek: 1,83m. Morgen meer! 

Live uitslagen van het NJKi. Volg ook de korte updates van het kampioenschap op de AV’23-Facebookpagina!