NJK indoor dag 2: tweemaal BRONS

door Theo Danes


Op de zondag in Apeldoorn werden twee verrassende bronzen plakken aan de AV’23-oogst toegevoegd. Elvis Afrifa liep in de series zijn rondje op de indoorbaan in 22,49s, een grove verbetering van zijn beste tijd (22,70s). In de finale leek het net alsof zijn podiumplaats op de laatste meters van hem werd afgesnoept, maar hij bleek toch nog 1 honderdste over te hebben op de meet: 22,57s en brons! Hordeloopster Janke Strijp maakte veel indruk in de series door voor het eerst onder de 9 seconde te duiken: 8,96s. De belachelijk lange pauze tot de finale (7 uur) was een beproeving, maar de eerstejaars A-juniore liet zoals zo vaak zien dat ze mentaal uit het juiste hout gesneden is. Waar sneller geachte concurrenten in de eindstrijd er een potje van maakten, liep Janke wederom een sterke race: 9,03s en brons!

Ook Bram van der Jagt plaatste zich overtuigend voor de hordefinale. 8,55 ondanks een slechte eerste horde was een pr-evenaring. Julian Record liep in de series 8,92s, net iets boven zijn beste tijd van dit seizoen. Voor Bram was het weekend met vier onderdelen wellicht iets te gortig of werd hij te gretig? Opnieuw raakte hij de eerste horde hard en zo werd de finale een slordige race in 8,72s. Niettemin is zijn progressie op dit onderdeel een goede reden om reikhalzend uit te kijken naar het buitenseizoen. Het verspringen voor Bram en Johnny was niet om over naar huis te schrijven. Bij deze.

Tot slot een eervolle vermelding voor de Feniksatlete Hanna Knotnerus, zij traint al zo’n 9 maanden mee in de A-juniorengroep van AV’23. Bij het hinkstapspringen was haar pr-evenaring 10,26m goed voor een negende plaats.

De opbrengst van dit weekend: Vier medailles op een indoorkampioenschap en een hoop finaleplaatsen en persoonlijke records. Alle atleten gefeliciteerd!

NJK indoor 2016 uitslagen