NK 2016 dag 2 – 11 = 8

door Theo Danes
Op  dag twee van het NK haalde A-junior Elvis Afrifa de finale van de ijzersterk bezette 100 meter. Daarin werd hij achtste met 10,67s, na een eerdere formidabele 10,63s in de halve finale. Het is inspirerend om met een grootheid als Churandy Martina de finale te lopen natuurlijk.
In de halve finale van de 400 meter kwam Jon Schouwenaar net tekort voor de finale, maar produceerde hij wel een zeer respectabel clubrecord: met 48,49s nam hij twee recordhouders uit de jaren zestig (Theo Schuyt en Leo Hooftman) hun plaatsje op de AV’23-lijst af. Voor Tessa Strijp werd haar halve finale helaas geen droomtijd: ze kwam de laatste 100 meter pas echt op gang, maar dat bleek te laat: 57,24s.
De mannen met de slingerkogels, Sander Stok en Jim van Oostrom, hadden geen enkele moeite om zich te plaatsen voor de finale van zondag. Voor Tara Yoro was de bereiken van de eindstrijd bij het verspringen beslist geen zekerheid, maar ze sprong naar een nieuwe recordafstand: 5,55m en een finaleplaats voor deze A-juniore!