NK 2016 dag 3 – Janke groots, Mathilde net vierde

Dag 3 van het NK bracht een monstertijd voor Janke Strijp (die op de foto met zus en moeder gedrieën de race terugkijkt). In de halve finale van de 100 meter horde ging ze brutaal mee in het kielzog van de latere kampioene Eefje Boons en zo verbrak de eerstejaars A-juniore ook het clubrecord bij de vrouwen van Brenda Baar: 14,28s was bijna een halve seconde sneller dan Janke op deze afstand ooit liep en goed voor de tiende plaats overall.
Voor Mathilde Bakker waren de druiven zuur vandaag, ze wilde zo graag een medaille en sprong sterk, maar één foutpoging scheidde haar uiteindelijk van het brons. Het gemak en plezier waarmee ze over 1,69m vloog inspireerde haar om volgend jaar wel die plak te pakken. 
Elvis Afrifa plaatste zich als een ware professional voor de halve finale van de 200 meter. In 22,13s werd hij tweede in zijn serie. Ook Jon Schouwenaar overtuigde met 22,35s, slechts een fractie boven zijn persoonlijk record. Rutger Bien zien we met een vierde plaats en 22,69s niet morgen terug. Ook voor Rosa de Jong bleef het met 27,34s bij een optreden in de series van de 200 meter.