NK dag 2 – Brenda dubbelt

door Theo Danes

Brenda Baar kon op dag 2 van het NK haar tweede nationale titel bemachtigen met het verspringgoud van gisteren al op zak. En na een tweede poging op de hinkstapsprong van 13,02m was vanwege een straatlengte verschil met de concurrentie de ‘dubbel’ eigenlijk al binnen. Na 13,25m in poging 4 volgde zelfs 13,53m in poging 5. Bekijk hier een filmpje van de sprong . Zowel Brenda als trotse coach Els maakten een sprongetje van blijdschap, niet alleen vanwege de prachtige afstand maar ook omdat dit een verbetering van haar eigen Nederlands record zou betekenen. Helaas gaf de windmeter +2,3 aan, dus gaat de afstand niet de boeken in. Waar deze plotselinge windvlaag vandaan kwam is nog een raadsel, over het algemeen stond de wind namelijk tegen in het Olympisch stadion. Hoe dan ook, een afstand die glans geeft aan de tweede gouden plak.


De vorm en scherpte van gisteren leek Sander Stok kwijt bij de eerste twee pogingen op het discuswerpen, maar in de derde poging volgde een machtige uithaal naar 45,70m. Deze prestatie was maar net onder zijn clubrecord en goed voor een finaleplaats. In de finale noteerde hij nog een drietal goede pogingen (44,61m; 43,00m; 43,83m) maar geen verbetering. Meerkamper Theo Danes had drie redelijke pogingen van 40 meter maar geen uitschieter, die nodig was voor de finale. Ook Anna hield geen goed gevoel over aan de discusring. Na twee schijven in het net bleef ze steken op 34,12m.

Hoogspringer Joram Knigge vloog ruim over 1,90m, maar op 1,95m ging het helaas drie keer mis. De steepleloop van Jiri Kemper was goed. Zoals vaker begon hij relatief traag om vervolgens van achterin het veld een hoop concurrenten op te slokken. De inhaalrace resulteerde in een 8e plek en 9:45,78s.

Uitslagen

Er waren veel AV’23-supporters op de tribune aanwezig, jong en oud. Dank, dat deed de atleten goed!

Foto: Erik van Leeuwen (www.erki.nl)