NK dag 1 – GOUD en BRONS

door Theo Danes

Op de vroege morgen van dag 1 van de NK atletiek in het Olympisch stadion heeft Sander Stok een bronzen medaille gewonnen bij het kogelslingeren. In de tweede poging kwam hij tot 56,68m, slechts een paar centimeter onder zijn beste seizoensprestatie. De behoorlijk constante serie toverde een tevreden glimlach op Sander’s gezicht, al zat de echte uitschieter er nog niet tussen. Het is zijn derde NK medaille op rij na het brons en zilver van voorgaande jaren.

Later op de dag toonde Brenda in haar tweede poging al dat ze kandidaat was voor de titel. De 6,19m bleek voor alle andere deelneemsters teveel gevraagd, hoewel Femke Klop met 6,10m in de laatste poging nog dichtbij kwam. Het is het tweede NK-verspringgoud voor Brenda én een verbetering van het clubrecord. In 2008 sprong Brenda 6,16m, waarmee ze ook de titel pakte. Morgen kan ze met winst op de hinkstapsprong de ‘dubbel’ veroveren.


Dennis Weijens scoorde een nieuw persoonlijk record op de 200 meter. In een strakke race, waarin hij zelfs lange tijd derde liep, kwam hij tot 22,47s precies 1 honderdste sneller dan ooit. Officieel is het geen pr omdat de wind te hard in de rug blies op het rechte stuk, in de bocht stond deze echter vol tegen, dus dat is wat dubieus. Eerder op de dag kwam Dennis één plek tekort voor de finale van het verspringen en dat was jammer want de oplopende serie beloofde nog verdere sprongen dan de 6,87m van zijn derde poging.

Joram Knigge liep geen lekkere race op de 400 meter horde. Waar hij vorige keer nog soepeltjes de hordes passeerde, worstelde hij nu met het uitkomen bij de horde: 58,22s. Theo Danes liep een heel goede race tot de achtste horde die hij hard raakte. Uit balans had hij weinig snelheid voor de laatste twee hordes en daarna liep hij uit tot de finish. Dat er toch nog 15,89 op de klokken kwam verbaasde hem daarom, blijkbaar was het eerste stuk erg snel. Niet te snel opgeven dus.

Morgen dag 2 met het hinkstapspringen van Brenda, de 3000m steeple van Jiri, discuswerpen van Sander, Theo en Anna en het hoogspringen van Joram.

Uitslagen

Foto: Erik van Leeuwen (www.erki.nl)